Manuele bidetzitting - installatie

De instructies voor het installeren van de manuele bidetzitting op je keramische wc kan je in de technische productgegevens in de verpakking of op onze website terugvinden.

Download nu

Aansluiting op een watertoevoer

De manuele bidetzitting moet aangesloten worden op een koudwatertoevoer. Om de manuele bidetzitting aan te sluiten op een reeds aanwezige watertoevoer, heb je in de meeste gevallen een T-stuk en een waterslang nodig. Je kan deze set afzonderlijk kopen.

Grohe-accessoireset 14074000:
T-stuk en slang

Maattekening van de Grohe-accessoireset
Lengte van de slang: 795 mm
Aansluiting: 3/8” (ca. 9,5 mm)

De locatie van het wateraansluitingspunt hangt af van het type toilet en je badkamer. We tonen hier enkele voorbeelden van verschillende installatiesituaties. Voor een professionele installatie neem je best contact op met je installateur.

GESLOTEN GEKOPPELDE WC

In het geval van een wc met kortkoppeling kan je bijvoorbeeld de watertoevoer van de stortbak gebruiken. Hiervoor heb je een T-stuk en een waterslang nodig. Het is belangrijk dat je de afstand van de wateraansluiting tot de aansluiting van de manuele bidetzitting meet, om te weten hoe lang de waterslang moet zijn. Foto's van verschillende installatiesituaties kan je hier vinden:

Aansluiting op de watertoevoer van het spoelreservoir

Aansluiting op de watertoevoer van het spoelreservoir

Aansluiting op de watertoevoer van het spoelreservoir

HANG / INBOUW-WC

Als je een hang- of inbouw-wc hebt, controleer dan of er zich een hoekklep naast het toilet bevindt. Zo ja, dan kan je de manuele bidetzitting rechtstreeks op deze hoekklep aansluiten.

Als je wastafel in de buurt van je toilet staat, kan je de manuele bidetzitting aansluiten op de koudwatertoevoer.

Bekijk deze video om te ontdekken hoe je de manuele bidetzitting installeert op je keramische wc en hoe je deze vervolgens kunt aansluiten op de watertoevoer van de wastafel:

Tip: met onze Grohtherm Micro geniet je van water op temperatuur wanneer je je manuele bidetzitting gebruikt. Raadpleeg je installateur voor advies.