Lekkage of waterschade in huis voorkomen

Een eigen huis is niet alleen fijn, het brengt ook een aantal lasten met zich mee. Denk aan het onderhoud en het veilig maken van jouw woning. Want dat is hetgeen we willen, toch? Het gevoel dat er in ons huis niets kan of zal gebeuren.

Maar wist je dat 54% van alle huishoudens ooit al waterschade veroorzaakt door lekkages heeft meegemaakt? En alsof waterschade nog niet erg genoeg is, de rekening om dit allemaal in orde te brengen kan duizenden euro's bedragen.

Ben je wel eens vaker een weekendje of langer van huis weg? Of heb je een tweede verblijf waar je slechts een paar keer per jaar naartoe gaat of dat je verhuurt? Misschien ben je gewoon op zoek naar gemoedsrust. Wat de reden ook is, onderstaande tips helpen je jouw huis te beschermen tegen waterschade en lekkage.

Sluit de watertoevoer af wanneer je langer van huis bent

Ga je weg? Sluit de kraan af.

Wanneer je op vakantie gaat of er een weekendje op uit trekt, kun je best de watertoevoer afsluiten. Daarmee ben je waterschade een stapje voor en verklein je bovendien het risico dat het toch maar zou gebeuren.

De watertoevoer afsluiten doe je met een afsluitkraan / afsluiter, die meestal onder de gootsteen terug te vinden is of op de leiding waarop je watermeter aangesloten is.

Geef jouw buren een reservesleutel van jouw woning om snel in te kunnen grijpen bij lekkage of overstroming

Bezorg jouw buren een reservesleutel van je huis

Stel je voor dat er een waterlek ontstaat. Dan is het belangrijk snel actie te kunnen ondernemen om de waterschade te beperken. Hebben jouw buren een reservesleutel van je huis? Dan kunnen ze de watertoevoer snel uitschakelen en zó de schade zoveel mogelijk beperken.

Schakel toestellen die water gebruiken uit wanneer je niet thuis bent.

Schakel alle apparaten die water
verbruiken uit wanneer je niet thuis bent

Snel een wasje draaien of de vaatwasser in gang zetten voor je het huis verlaat. Dit is uiteraard heel verleidelijk wanneer je het druk hebt. Alle middeltjes om tijd te besparen zijn goed, toch? Helaas is het tegendeel waar. Door deze toestellen enkel te gebruiken wanneer je thuis bent, kan je lekkage meteen opmerken en ook heel snel in actie schieten.

Waterbeveiligingssystemen zijn een must voor elke woning.

Investeer in een
waterbeveiligingssysteem

Met een waterbeveiligingssysteem heb je altijd totale gemoedsrust, waar je ook bent. Het is echt een aanwinst voor elke woning.

Waarom een waterbeveiligingssysteem? Systemen zoals GROHE Sense en GROHE Sense Guard detecteren lekken in je leidingen in een veel vroeger stadium dan dat je het zelf zou kunnen. Wordt er een lek gedetecteerd? Dan krijg je een waarschuwing, zodat je, waar ter wereld je ook bent, op de hoogte bent. Bovendien sluiten deze systemen de watertoevoer op afstand af zodat lekken worden stop gezet en meer waterschade wordt vermeden.

Kom meer te weten over het GROHE Sense waterbeveiligingssysteem

Gallerij

ook interessant voor jou

Waterschade is het nummer 1 probleem in huis

Waterschade is het nummer één probleem in huis

Lees meer
Wat moet je doen na een lekkage of overstroming

Wat moet je doen na een lekkage of overstroming

Lees meer
Waarom SmartHome de toekomst is

Ontdek de toekomst met SmartHome

Lees meer