THERMOSTATISCHE KRANEN VOOR MEER COMFORT EN CONTROLE

De thermostatische kranen van GROHE zijn kranen die zorg dragen voor de meest gevoelige sensor ter wereld: jouw huid. Onze thermostaatkranen voor de douche zijn voorzien van slimme technologieën die tijdens het douchen een maximale veiligheid en comfort verzekeren. GROHE biedt een ruime keuze met verschillende modellen in verschillende uitvoeringen, zo vind je steeds wat de perfecte douche voor jouw badkamer.

GROHE douche thermostaatkraan in chroom: grohtherm performance 1000

WAT IS EEN THERMOSTAATKRAAN VOOR DE DOUCHE?

We weten allemaal hoe vervelend het is als de temperatuur van het water tijdens het douchen verandert. Wat een ontspannend moment zou moeten zijn, kan plots omslaan in een ijsbad of een gloeiendhete waterval. De thermostaatkranen voor de douche bieden de oplossing! Hiermee regel je heel nauwkeurig de temperatuur van het water en hou je die op het gewenste niveau. De thermostaatkranen voor de douche vermengen warm en koud water tot ze de gewenste temperatuur bereiken. Ze zijn zo ontwikkeld dat ze zich aanpassen aan elke plotse verandering in de watertoevoer. Als de temperatuur van het binnenkomende water verandert, herstelt de thermostatische kraan de balans tussen het warme en koude water van de kraan. De temperatuur blijft constant tijdens het douchen en beschermt je gezin zo tegen verbranding of een ijskoude stortbui.

De thermostaatkranen voor de douche van GROHE werden ontwikkeld door experts en beloven een ongeëvenaard comfort. Hieronder vind je een kort overzicht van de meest belangrijke troeven:

  • Snelle reactietijd: als er iemand in huis een kraan opendraait of het toilet doorspoelt, reageert de thermostaat razendsnel, zodat de temperatuur in de douche niet verandert.
  • Probleemloos onderbreken: zet de douchekraan uit, bijvoorbeeld om je haar te wassen, en douch verder zonder een verschil in tempratuur te merken.
  • Gemakkelijke temperatuurkeuze: de Carbodur Premium keramische schijven in de kranen verzekeren een vlotte controle van de temperatuur.

VOORDELEN VAN DE THERMOSTAATKRANEN VOOR DE DOUCHE VAN GROHE

Als je voor een thermostaatkraan van GROHE kiest, haal je de allerbeste innovatieve technologieën in je badkamer. Ontdek de belangrijkste eigenschappen van de thermostaatkranen van GROHE.

WATER EN ENERGIE BESPAREN

Bespaar water en energie, en verlaag zo je facturen dankzij onze thermostatische kranen. Verschillende van onze thermostaatkranen voor de douche zijn uitgerust met een EcoButton die, eenmaal ingedrukt, het waterverbruik met de helft vermindert. Daarnaast verspil je geen water meer tijdens het wachten op de gewenste temperatuur doordat de thermostaatkraan razendsnel de juiste temperatuur geeft.

EEN ONTWERP GERICHT OP STRAFFE PRESTATIES

Een douche is pas geslaagd als hij ontspannend is. Als experts in technologieën voor thermostatische douchekranen blijft GROHE investeren in nieuwe ontwerpen die je dagelijkse gemak en comfort verhogen.

De prestaties van onze thermostaatkranen voor de douche worden gewaarborgd door innovatieve technologieën zoals GROHE TurboStat®. Het is de meest geavanceerde en precieze technologie in de sector, die twee keer sneller reageert op schommelingen in de temperatuur en de waterdruk dan vroeger. Je kunt de ideale temperatuur sneller kiezen en verspilt dus minder water. De GROHE StarLight® kranen worden gemaakt volgens een uniek chromeerproces dat een sterk glanzende afwerking en heel stevige oppervlakken garandeert.

GROHE douche thermostaatkraan in chroom met cooltouch: grohtherm performance 1000

MET EEN THERMOSTAATKRAAN VAN GROHE BLIJFT DOUCHEN VEILIG

De thermostaatkranen voor de douche van GROHE bevatten verschillende geavanceerde technologieën die waken over jouw veiligheid:

  • GROHE TurboStat®: Deze technologie is essentieel om het douchen veilig te houden. Onze thermostaatkranen reageren snel op schommelingen in de watertoevoer (in een fractie van een seconde) en passen de mix van warm en koud water dus razendsnel aan. Het water dat uit de douchekraan komt, zal dus niet plots gloeiendheet of ijskoud worden zodra iemand anders in huis een kraan opendraait of het toilet doorspoelt.
  • GROHE CoolTouch®: De thermostatische douchekranen van GROHE zijn voorzien van een innovatief koelkanaal dat een ruimte creëert tussen het hete water en de buitenkant van de kraan. De kraan is dus nooit te heet en je zult je er dus niet aan verbranden.
  • SafeStop®: Deze beveiliging moet worden ontgrendeld om de temperatuur van het water te kunnen verhogen tot boven 38°C. SafeStop Plus beperkt de temperatuur dan weer tot 43°C.

Tot slot stoppen onze thermostaatkranen automatisch zodra de toevoer van koud water hapert.

VOOR ELK INSTALLATIETYPE EEN THERMOSTATISCHE KRAAN

Dankzij ons uitgebreide assortiment thermostatische douchekranen is er altijd wel een product dat beantwoordt aan jouw installatienoden.

Ons assortiment omvat:

  • Thermostaatkranen voor de douche met een zichtbare montage, enkel voor gebruik met een handdouche. Eenvoudig, handig en gemakkelijk te installeren op bestaande waterleidingen, zelfs in oude gebouwen.
  • Thermostaatkranen voor bad/douche met een zichtbare montage, met een badkraan en een aansluiting voor een handdouche. Ideaal voor een kleine badkamer, waar je misschien niet beschikt over de ruimte om een aparte douche én een bad te plaatsen.
  • Thermostaatkranen voor de douche die worden ingebouwd in de wand, zodat de bedieningselementen mooi weggewerkt zijn. Perfect voor een elegante en moderne look, en om ruimte te besparen in je douche waardoor je meer bewegingsvrijheid hebt.

DIVERSE STIJLEN OM IEDEREEN GELUKKIG TE MAKEN

Bij GROHE weten we hoe belangrijk design is om je echt thuis te voelen. Onze thermostaatkranen voor de douche zijn dus niet alleen functioneel, ze zijn ook verkrijgbaar in een breed assortiment elegante uitvoeringen zodat er voor elk wat wils is.

De drie designstijlen van GROHE – Cosmopolitan, Contemporary en Authentic – weerspiegelen drie voorkeuren in interieurdesign. Zo vind je gemakkelijk de thermostatische mengkraan die het best past bij jouw inrichting. Een model in de stijl Contemporary, zoals Grohtherm 1000, is ideaal als je op zoek bent naar een tijdloze, traditionele uitstraling. Het assortiment Grohtherm Cube in Cosmopolitan heeft dan weer een moderne, strakke stijl.

Interessant voor jou

Zoek en filter door alle GROHE producten

Ontdek alle GROHE Thermostaat series

Ontdek alle GROHE Douche series