GROHE en duurzaamheid

DUURZAAMHEID BIJ GROHE: WIJ HOUDEN VAN WATER

Water is essentieel, want het maakt leven op onze aarde mogelijk. Door de gevolgen van de wereldwijde klimaatopwarming is het van groot belang dat we duurzaam gebruik maken van water. GROHE heeft een aantal innovaties ontwikkeld die specifiek gericht zijn op een duurzaam waterverbruik.

WATER IS MEER DAN EEN GRONDSTOF

Water zorgt voor leven en verschaft ons veel vreugde. Elke druppel telt en moet verstandig worden gebruikt. Een almaar groeiende wereldbevolking, de toenemende verstedelijking en de wijzigende milieuomstandigheden stellen ons voor nieuwe uitdagingen. Als een toonaangevend bedrijf in de sector wil GROHE helpen om deze uitdagingen aan te pakken. Het streven naar duurzaamheid is een uiterst belangrijk onderdeel van het DNA van GROHE en is net als kwaliteit, technologie en design een kernwaarde van ons merk.

GROHE’s visie voor een duurzaam leven

Om zijn CO2-voetafdruk te verkleinen focust GROHE zich op de 3 onderstaande strategische pijlers die integraal deel uitmaken van de 17 VN-doelstellingen (SDG) voor duurzame ontwikkeling.

Saniaire voorzieningen en hygiëne overal ter wereld

Schoon water en
sanitair

Voor iedereen ter wereld

Tegen 2025 het levensonderhoud van 100 miljoen mensen verbeteren door middel van sanitaire en hygiënische initiatieven.

Waterbehoud en milieuduurzaamheid

Verantwoorde
consumptie en
productie

CO2 vrij leven

Tegen 2050 nul CO2-uitstoot bereiken van huisvestings - en lifestyleoplossingen, activiteiten en een toonaangevende fabrikant worden gericht op het behoud van water en natuurlijke bronnen voor onze toekomstige generaties.

Gelijkheid voor iedereen

Ongelijkheid
verminderen

Inclusie en diversiteit

Tegen 2020, een cultuur van diversiteit en inclusie tot stand brengen binnen de organisatie en onder alle werknemers. En tegen 2030, ervoor zorgen dat alle producten en diensten gebaseerd zijn op het universal Design-concept van LIXIL.

GROHE en haar projecten voor duurzaamheid en
gezondheid

GROHE streeft altijd naar meer duurzaamheid en heeft verschillende projecten op poten gezet om onze CO2-voetafdruk te minimaliseren. Zo werd er in 2019 geïnvesteerd in groene stroom in de Duitse logistieke Centra en alle 5 GROHE productielocaties van EMENA-LIXIL. Anderzijds maken we gebruik van intelligente technologieën die ook onze consumenten helpen hun CO2-voetafdruk te verkleinen. We steven allemaal naar een beter milieu, toch?

GROHE gaat nog veel verder. We steunen Everwave in hun missie tegen plastic vervuiling van de oceanen en we werken samen met Unicef in de strijd voor sanitaire voorzieningen voor iedereen ter wereld.

Ontdek elk project meer in detail hieronder.

GROHE IS EEN VAN DE 50 SUSTAINABILITY & CLIMATE LEADERS

“Duurzaamheid is zeker geen bijkomend probleem. Duurzaamheid zit vervat in de strategie en het DNA van ons bedrijf en dat moet ook zo”, zegt Jonas Brennwald, Leader LIXIL EMENA, over wat duurzaamheid betekent bij GROHE en hoe het in de praktijk wordt omgezet. De duurzaamheidsprincipes van GROHE worden gepresenteerd in een korte film, die kadert in het wereldwijde duurzaamheids- en klimaatbeschermingsinitiatief ‘50 Sustainability & Climate Leaders’. GROHE werd daarvoor in 2020 geselecteerd, naast 49 andere internationale bedrijven.

PRODUCTIE VAN GROHE IS KLIMAATNEUTRAAL

De klimaatverandering is alomtegenwoordig. De gevolgen ervan zijn duidelijk: steeds warmere temperaturen, smeltende gletsjers en een stijgende zeespiegel. Dat alles heeft een enorme impact op ons leven. De uitstoot van koolstofdioxide is een van de belangrijkste oorzaken voor de klimaatverandering. Daarom heeft LIXIL, van wiens merkenportfolio GROHE deel uitmaakt, zich geëngageerd om zijn productie CO2-neutraal te maken. Een opmerkelijk voorbeeld daarvan zijn de fabrieken van LIXIL waar kranen worden gemaakt die als één van de eerste in de sector voortkomen uit een CO2-neutrale productie.

GROHE WINT SUSTAINABILITY AWARD RESOURCES 2021

GROHE won niet alleen de Duitse Sustainability Award Design 2021, maar ook de Duitse Sustainability Award 2021 in het transformatiegebied ‘Resources’. Het is de meest prestigieuze prijs voor ecologisch en maatschappelijk engagement in Europa.

GROHE INTRODUCEERT EERSTE CRADLE TO CRADLE CERTIFIED®-PRODUCTEN

GROHE introduceerde de eerste Cradle to Cradle Certified®-producten en streeft daarmee naar een wereld zonder afval. De producten zijn zo ontworpen dat de onderdelen ervan op het einde van hun levenscyclus te hergebruiken zijn en dat er nieuwe producten mee kunnen worden gemaakt. De grondstoffen kunnen steeds weer opnieuw worden gebruikt in een gesloten kringloop. Vier producten van GROHE hebben tot nog toe de gouden Cradle to Cradle Certified®-productnorm behaald. Dat zijn onder meer de GROHE BauEdge- en GROHE Eurosmart-kranen, en de GROHE Tempesta 100-doucherailset. GROHE Blue Filter van onze partner BWT en onze Tempesta-handdouche met 2 straalinstellingen konden de bronzen Cradle to Cradle Certified®-productnorm behalen.

VOOR EEN DUURZAMERE MANIER VAN LEVEN

KEUZE VOOR MINDER PLASTIC

In 2018 besliste GROHE om over te schakelen op verpakking zonder plastic. Dat werd een moeilijk proces wegens de momenteel beschikbare verpakkingsmogelijkheden en het huidige ontwerp van bepaalde recyclageprocessen. Toch zette GROHE in de lente van 2022 een belangrijke stap. Doordat wij hebben gekozen voor verpakkingen met minder plastic voor onze producten, zullen we per jaar 37 miljoen plastic onderdelen besparen.

GROHE’s initiatief voor minder plastic verklaart de oorlog aan plasticafval

EVERWAVE

GROHE verleent steun aan Everwave, een Duitse sociale onderneming die in de EMENA-regio actief is. Het bedrijf streeft ernaar de oceanen wereldwijd tegen plastic afval te beschermen. Een multidisciplinair samengesteld team van wetenschappers, ingenieurs en marinebiologen ontwikkelt actieve en passieve schoonmaaktechnologieën voor rivieren. De bedoeling is om afval uit de rivieren te halen voordat de oceanen erdoor vervuild worden. Een van de bekendste systemen is de CollectiX-boot om afval in te zamelen.

GROHE neemt haar klanten actief mee in het partnerschap. Als onderdeel van de campagne ‘Made for Your Water’ vroegen wij onze klanten om een GROHE Blue-watersysteem te kopen en zo een rechtstreekse bijdrage te leveren voor een schoner milieu. Met dat systeem konden ook zij voor altijd komaf maken met plastic flessen. Hier vind je meer informatie over dit initiatief!

Mensen, plaatsen & gebeurtenissen: everwave - Bosnië en Herzegovina

GROHE BLUE

Met een GROHE Blue-watersysteem kun je gekoeld en bruisend water (plat, licht bruisend of bruisend) rechtstreeks uit je keukenkraan tappen. Op die manier kies je voor duurzaam drinkwater en help je plastic flessen te bannen.

GROHE BLUE WINT DUITSE SUSTAINABILITY DESIGN AWARD 2021

In de categorie ‘Icons’ erkende de jury van de Duitse Sustainability Award de combinatie van duurzaamheid en design in het GROHE Blue-watersysteem. Het gefilterde en indien gewenst bruisende water uit de kraan maakt een duurzamere manier van leven mogelijk, waarin geen plaats is voor plastic flessen. Het stijlvolle, minimalistische design past perfect in elke keuken.

HOE GROHE BLUE HELPT OM WATER EN GRONDSTOFFEN TE BESPAREN

BESCHERM DE AARDE MET ELK GLAS WATER

Er is tot zeven liter water nodig om slechts één liter mineraalwater in een fles te produceren!* En dan hebben we het nog niet over de energie die nodig is en de CO2 die tijdens dit proces wordt uitgestoten. Dan is gefilterd, gekoeld en bruisend water uit de kraan beter, niet? Met GROHE Blue is dat mogelijk!

GEEN PLASTIC

Met GROHE Blue hoef je nooit nog water in plastic flessen te kopen. Dat zijn 800 flessen per jaar** minder, gebaseerd op het gemiddelde verbruik van een gezin van vier in Duitsland.

GROHE ECO JOY - DUURZAAM EN EFFICIËNT WATERVERBRUIK

WAARDEVOLLE GRONDSTOFFEN BESPAREN, EFFICIËNT GENIETEN VAN WATER

Met GROHE EcoJoy verbruik je tot 50% water minder. Alle producten van GROHE zijn ontwikkeld om water en energie te besparen en om waardevolle grondstoffen te bewaren. De producten met geïntegreerde waterbesparende technologieën laten je bovendien nog steeds heerlijk genieten van water. Een lager water- en energieverbruik gaat gepaard met efficiëntie en een mooi design. Minder water, maar toch volop genieten.

PRODUCTEN MET WATERBESPARENDE TECHNOLOGIEËN

DOUCHES

Kies voor GROHE EcoJoy-technologie voor je duurzame badkamer. Er zijn douches in uiteenlopende stijlen en prijzen te verkrijgen. De ingebouwde stroombegrenzer beperkt automatisch het waterverbruik, terwijl je toch nog geniet van een aangename douche.

KRANEN

GROHE EcoJoy-technologie is ook beschikbaar voor veel eengreepskranen, eveneens in uiteenlopende stijlen en prijzen. De ingebouwde stroombegrenzer vermindert het waterverbruik automatisch tot 50%. Tegelijk garandeert de beluchter hetzelfde volume als bij een gebruikelijke kraan.

THERMOSTATEN

GROHE-thermostaten verzekeren comfort in de douche met een betrouwbare, gelijkmatige watertemperatuur. Het is mogelijk om het water even uit te zetten en je eerst in te zepen. Daarna kun je het water weer aanzetten en verder douchen op de ingestelde temperatuur. Zo verspil je zo weinig mogelijk water.

DUURZAME OPLOSSINGEN MET GROHE

De producten van GROHE scoren uitstekend op het vlak van kwaliteit, technologie en design. Neem bij wijze van voorbeeld de Recirculating Shower, de nieuwste innovatie van GROHE. Dankzij deze technologie wordt het douchewater opgevangen en behandeld om het te hergebruiken. Dat vermindert zowel het water- als het energieverbruik.

Meer informatie

Hoogwaardige materialen en de nieuwste productieprocessen gaan samen met toonaangevende technologieën om gedurende vele jaren betrouwbare prestaties te leveren. Daarom ook de garantie van vijf jaar van de fabrikant. Reserveonderdelen zijn gegarandeerd 10 jaar lang verkrijgbaar. De duurzame producten van GROHE helpen jou om duurzaam om te springen met water.

Meer informatie over de garantie van de fabrikant.

* “Het werkelijke waterverbruik achter drinkwater: Het geval van Italië”, Journal of Environmental Management 92 (2011).

** Deutsche Umwelthilfe (DUH) https://www.duh.de/mehrweg-klimaschutz0/einweg-plastikflaschen/.