GROHE en duurzaamheid

GROHE en duurzaamheid

Water is de basis van leven en een bron van geluk op onze mooie planeet aarde. Elke kostbare druppel dient met veel zorg behandeld te worden.

De toenemende wereldbevolking, verstedelijking, waterverbruik en het veranderend milieu blijven echter voor uitdagingen zorgen.

Als markleider gaat GROHE deze uitdaging niet uit de weg. We zijn gepassioneerd door kwaliteit, technologie, design en duurzaamheid. Onze intelligente oplossingen zullen jou nog meer laten genieten van water en de grenzen van innovatie verleggen. Volg ons in onze missie om de toekomst van water vorm te geven en ontdek hier onze duurzaamheidsinitiatieven.

GROHE’s visie voor een duurzaam leven

Om zijn CO2-voetafdruk te verkleinen focust GROHE zich op de 3 onderstaande strategische pijlers die integraal deel uitmaken van de 17 VN-doelstellingen (SDG) voor duurzame ontwikkeling.

Saniaire voorzieningen en hygiëne overal ter wereld

Schoon water en
sanitair

Voor iedereen ter wereld

Tegen 2025 het levensonderhoud van 100 miljoen mensen verbeteren door middel van sanitaire en hygiënische initiatieven.

Waterbehoud en milieuduurzaamheid

Verantwoorde
consumptie en
productie

CO2 vrij leven

Tegen 2050 nul CO2-uitstoot bereiken van huisvestings - en lifestyleoplossingen, activiteiten en een toonaangevende fabrikant worden gericht op het behoud van water en natuurlijke bronnen voor onze toekomstige generaties.

Gelijkheid voor iedereen

Ongelijkheid
verminderen

Inclusie en diversiteit

Tegen 2020, een cultuur van diversiteit en inclusie tot stand brengen binnen de organisatie en onder alle werknemers. En tegen 2030, ervoor zorgen dat alle producten en diensten gebaseerd zijn op het universal Design-concept van LIXIL.

GROHE en haar projecten voor duurzaamheid en
gezondheid

GROHE streeft altijd naar meer duurzaamheid en heeft verschillende projecten op poten gezet om onze CO2-voetafdruk te minimaliseren. Zo werd er in 2019 geïnvesteerd in groene stroom in de Duitse logistieke Centra en alle 5 GROHE productielocaties van EMENA-LIXIL. Anderzijds maken we gebruik van intelligente technologieën die ook onze consumenten helpen hun CO2-voetafdruk te verkleinen. We steven allemaal naar een beter milieu, toch?

GROHE gaat nog veel verder. We steunen Everwave in hun missie tegen plastic vervuiling van de oceanen en we werken samen met Unicef in de strijd voor sanitaire voorzieningen voor iedereen ter wereld.

Ontdek elk project meer in detail hieronder.