Duurzame en Intelligente producten en technologieën
voor een beter milieu

We kennen allemaal de spreekwoorden "dweilen met de kraan open" en "alle beetjes helpen". De verantwoordelijkheid voor het bijdragen aan een beter milieu is de onze. Als we geen actie ondernemen, wat zal er dan veranderen? Maar zijn we ons daar al niet allen van bewust? Wie gaat er de dag van vandaag nog onbezonnen om met water?

Als we allemaal ons steentje bijdragen en samen vechten om onze ecologische voetafdruk te verkleinen, dan zullen wij er ongetwijfeld in slagen die spreekwoordelijke kraan te sluiten. Want ja, alle beetjes helpen echt.

GROHE doet dit door het ontwikkelen van duurzame en intelligente producten en oplossingen zonder in te boeten aan comfort en veiligheid. Niemand zegt dat water besparen en een aangename douche-ervaring niet hand in hand kunnen gaan, toch?

GROHE ICON 3D

GROHE ICON 3D

Duurzame producten dankzij 3D-metaalprinting, een bijzonder grondstofbesparende methode om kranen te vervaardigen. Het proces verbruikt slechts zoveel materiaal als werkelijk nodig is. Componenten zoals uitloop en handgrepen kunnen dus veel dunner gemaakt worden waardoor ook materiaal wordt bespaard. Wanneer je de nieuwe Icon 3D-kraan vergelijkt met zijn voorganger, de Allure Brilliant, zal je duidelijk voelen dat hij minder weegt, wel 55%.
Bovendien is de energie die wordt gebruikt voor de productie van een 3D-metaalgeprinte kraan ongeveer 20% lager in vergelijking met de productie-energie die wordt gebruikt voor een in messing gegoten behuizing.

Ontdek GROHE Icon 3D
GROHE Blue

GROHE Blue

GROHE Blue is een watersysteem dat kraanwater in gefilterd, gekoeld, plat, lichtbruisend of bruisend water verandert.

Wist je dat elke Belg jaarlijks gemiddeld 134 liter water in plastic flessen aankoopt? Dit zijn ongeveer 90 flessen van 1,5L per jaar per persoon. ( Bron). Dankzij GROHE Blue bespaart een gemiddeld Belgisch gezin van 4 personen, 360 plastic flessen per jaar. Wist je trouwens ook dat er tot 7L water nodig is om 1L flessenwater te produceren? GROHE Blue heeft daarvoor slechts 1L water nodig.Bovendien zorgt het voor 60% minder CO2 productie.

Ontdek GROHE Blue voor thuis
GROHE SmartControl

GROHE SmartControl

Met de innovatieve douchebediening kan de gebruiker moeiteloos het volume en de temperatuur instellen, de gewenste straal kiezen en schakelen tussen hoofd- en handdouche. De bediening is eenvoudig en gemakkelijk - gewoon drukken om te starten en te stoppen, dan draaien om het watervolume geleidelijk aan te passen (van eco tot volle straal). De SmartControl bedieningsunit wordt geleverd met duidelijk herkenbare symbolen voor de verschillende douche- of badopties, zodat elke gebruiker, ongeacht de leeftijd, deze douchebediening gemakkelijk kan gebruiken.

Ontdek GROHE SmartControl
GROHE zelfsluitende kranen

GROHE zelfsluitende kranen

De belangrijkste functie van zelfsluitende kranen is de watertoevoer met een druk op de knop vrij te geven en vervolgens automatisch weer te stoppen. Deze kranen zijn vaak te vinden in scholen, sportaccommodaties, sanitaire voorzieningen langs autowegen en in industriële en commerciële gebouwen, Door hun intuïtieve bediening zijn ze ideaal voor druk bezochte openbare en semi-openbare sanitaire voorzieningen. Dankzij de robuuste technologie zijn ze duurzaam en beschermd tegen vandalisme en geven ze alleen water wanneer dat nodig is.

Ontdek de zelfsluitende kranen
GROHE infrarood kranen

GROHE Infrarood kranen

Het gebruik van handenvrije kranen kan het waterverbruik tot 70% verminderen en draagt aanzienlijk bij tot een duurzaam milieu. Dankzij infrarood sensoren stroomt er alleen water door de kranen wanneer dat nodig is: wanneer een hand zich onder de uitloop bevindt. Afhankelijk van het model schakelt de kraan automatisch uit wanneer de gebruiker zijn of haar handen weghaalt voor bijvoorbeeld het inzepen van de handen. Het is dus een goede manier om water te besparen.

Ontdek onze Sensorkranen
GROHE Sense

GROHE Sense

De GROHE Sense watersensor meet de kamertemperatuur en luchtvochtigheid, detecteert waterlekkage en waarschuwt wanneer de gemeten gegevens ongewoon hoog of laag zijn. Beter voorkomen dan genezen, of niet?

Ontdek GROHE Sense
GROHE Sense Guard

GROHE Sense Guard

De GROHE Sense Guard wordt direct op de hoofdwaterleiding geïnstalleerd en kan de watertoevoer automatisch stoppen als er bijvoorbeeld een lekkage wordt gedetecteerd.

Ontdek GROHE Sense Guard
GROHE Sense App

GROHE Sense App

De nieuwe generatie van het GROHE Sense waterveiligheidssysteem maakt volledige transparantie in waterverbruik en energiekosten mogelijk dankzij de nieuwe GROHE Sense App. Door hun water- en energieprijzen in te voeren, krijgen klanten een concreet overzicht van hun kosten. Zichtbaarheid helpt om het eigen gebruiksgedrag aan te passen en bewuster met water om te gaan.

Ontdek de GROHE Sense App

Duurzame en Intelligente Technologieën

GROHE EcoJoy

GROHE EcoJoy

Een debietbegrenzer vermindert het waterverbruik van 10 liter per minuut tot iets meer dan 5 liter.

TOT 50% MINDER WATERVERBRUIK.

Lees meer
GROHE SilkMove ES

GROHE SilkMove ES

Zet de handgreep in het midden van het kraanwerk voor de toevoer van enkel koud water en voorkom zo onnodig gebruik van warm water.

VERMIJD ONNODIG GEBRUIK VAN WARM WATER.

Lees meer
GROHE TurboStat

GROHE TurboStat

Levert direct de gewenste douchetemperatuur en houdt deze constant terwijl je doucht.

BINNEN EEN FRACTIE VAN EEN SECONDE DE JUISTE TEMPERATUUR.

Lees meer

Water- en CO2 besparingen door gebruik van GROHE SilkMove ES, gebaseerd op een gezin van vier

Hoeveel liters water per jaar wordt bespaard

31.412
liters per jaar

Hoeveel geld bespaar je per jaar

263,54
EUR per jaar

Hoeveelheid CO2 die wordt bespaard

279
kg CO2 per jaar

Hoeveel km die je bespaart

1544
km met een kleine auto
(120g CO2/km)

Minder detergenten dankzij de nieuwe eigenschappen van ons keramiek.

GROHE Triple Vortex spoeltechniek

Drie wateruitlopen in de wc-pot creëren een krachtig draaikolkeffect dat niets achterlaat. Elke hoek van de toiletpot is meegenomen en schoongemaakt.

RIMLESS

RIMLESS

Met de GROHE rimless technologie is elk oppervlak van je toilet gemakkelijk te bereiken en moeiteloos schoon te houden, zelfs op plaatsen die je niet kunt zien. Bacteriën die zich verstoppen in hoeken en spleten onder de rand behoren hiermee tot het verleden. GROHE rimless technologie geeft bacteriën geen kans om zich te verstoppen.

PURE GUARD

Langdurige ionen met een antibacteriële werking voorkomen de groei van bacteriën en houden uw keramiek schoon en kiemvrij. Het gladde oppervlak houdt ook kalk- en vuilresten tegen en is gemakkelijk schoon te maken.