slimme huizen - domotica

WAAROM SMART HOME DE TOEKOMST IS

We beheren hoe langer hoe meer aspecten van ons leven via technologie. We doen véél dingen online, van bankieren tot winkelen. Het internet heeft ons leven handiger gemaakt. Nu is er een soortgelijke slimme revolutie in huis gaande.

Wat is Smart Home technologie?

foto Smart Home domotica

Een smart home is een woning waar bijna elk aspect digitaal kan worden beheerd. Denk aan je deurbel, je verlichting, je huisveiligheid, verwarming en water ... alles, zelfs het openen en dicht trekken van je gordijnen kunnen op afstand via technologie worden gemonitord en bediend.

Wat zijn de voordelen van een Smart Home?

foto gemoedsrust Smart Home

Smart technologie zorgt ervoor dat de smart home- mogelijkheden van vandaag veel soepeler en effectiever verlopen. Hierdoor heb je totale gemoedsrust dat alles werkt zoals het zou moeten, zelfs als je voor langere tijd niet thuis bent. Sommige smart technologie zorgt voor een strakker huis, omdat er minder kabels en afstandsbedieningen nodig zijn om TV's en muziek te bedienen. Smart home technologie die verlichting en verwarming regelt, zorgt voor meer comfort in huis. Je kan hiermee bijvoorbeeld op weg naar huis de lampen en verwarming alvast aanzetten, zodat alles perfect is als jij de deur weer binnenstapt.

Andere smart home technologie is meer gericht op beveiliging: een geïntegreerd slim bewakingssysteem voor thuis zodat je alles in de gaten kan houden wat er gebeurt, waar je ook bent. Je kunt ook systemen kopen die je huis beschermen tegen brand en overstromingsrisico's. Met een smart home heb je een groter gevoel van controle en ben je beter op de hoogte van wat er bij jou thuis gebeurt.

Hoe werkt een Smart Home

foto van tablet om alle domotica te bedienen en beheren

Hoe werkt een smart home? Smart Home-technologie kan stukje bij beetje aan je huis worden toegevoegd, afhankelijk van waar jouw prioriteiten liggen. Als je het belangrijk vindt dat je met je stem je gordijnen kan openen, vormt dat het begin voor jou! Uiteindelijk ga je richting geïntegreerde technologie die verschillende elementen van je huis in één hub met elkaar verbindt.

De laatste ontwikkelingen op Smart Home - gebied

Een van de belangrijkste ontwikkelingsgebieden was de opkomst van waterbeveiligingssystemen voor thuis. Systemen zoals GROHE Sense en GROHE Sense Guard kunnen je gemoedsrust en een eerste verdedigingslinie bieden tegen dure en nare lekken en waterschade. Een waterbeveiligingssysteem biedt een aantal voordelen.

Sensoren in je huis zullen veranderingen in de luchtvochtigheid detecteren en je daarvan op de hoogte brengen, zodat je weet dat er een probleem is voordat een lek zichtbaar is. Je kunt ze ook gebruiken om op afstand op de hoogte te worden gesteld via een smart home-app. Zelfs als je niet thuis bent, weet je precies wat er aan de hand is. Je kunt een dergelijk systeem ook gebruiken om de watertoevoer uit te schakelen zodra je op de hoogte bent van het probleem - zelfs als je op dat moment niet thuis bent. Omdat waterschade beter kan worden voorkomen, zijn dergelijke systemen de nieuwste smart home-ontwikkeling om slimme huiseigenaars te helpen moeiteloze controle te behouden, waar ze zich ook bevinden.

Kom meer te weten over GROHE Sense waterbeveiligingssysteem

Ook interessant voor jou

Waterschade is het nummer 1 probleem in huis

Waterschade is het nummer 1 probleem in huis

Lees meer
Wat moet je doen na een lekkage of overstroming

Wat moet je doen na een lekkage of overstroming

Lees meer
Wat moet je doen na een lekkage of overstroming

Hoe bescherm je jouw woning tegen lekkages en overstroming

Lees meer