HOE KIES JE JE IDEALE BADKRAAN VOOR DE PERFECTE BADKAMER?

Het bad is het hart van je badkamer. De keuze van de badkuip en de kranen voor het bad kunnen bepalend zijn voor de uitstraling van je badkamer. Het strakke design van de badkranen van GROHE helpt om je badkamer om te vormen tot de ultieme relaxruimte en creëert een balans en harmonie in je huis.

GROHE Atrio vrijstaande badkraan in geborsteld donkergrijs

BADKRANEN DIE ZOVEEL MEER DOEN DAN HET BAD VULLEN

Ons doel? Mengkranen voor bad of douche ontwerpen die zoveel meer zijn dan gewoon een kraan. De producten van GROHE zijn gemaakt om lang mee te gaan, dankzij materialen van superieure kwaliteit. Ze zijn voorzien van innovatieve technologieën met ontwerpprincipes die de tand des tijds doorstaan.

De innovaties van GROHE zijn gericht op een aangenaam, vlot gebruik van je badkamer. Met GROHE SilkMove en GROHE SilkMove Energy Saving kun je via de hendel heel gemakkelijk en nauwkeurig de waterstroom van de badkraan regelen. Zo bespaar je water én energie! Ook met GROHE Water Saving blijf je verstandig omspringen met natuurlijke hulpbronnen, zonder te moeten inboeten aan comfort. Met GROHE Long-Life Shine ben je zeker dat je producten nog vele jaren net zo mooi blijven als op de eerste dag. GROHE FastFixation vereenvoudigt tot slot de installatie van je nieuwe badmengkraan.

De technologieën achter de thermostaatkranen van GROHE tillen deze modellen naar een ongezien niveau. De GROHE TurboStat-technologie is extreem gevoelig. Hiermee regel je de watertemperatuur in een fractie van een seconde en bewaar je tijdens het douchen een constante temperatuur. Zo geniet je nog meer van je bad of douche én bespaar je meteen ook water. Je verspilt namelijk geen water meer terwijl je handmatig naar de juiste temperatuur zoekt. Deze technologie gaat gepaard met GROHE CoolTouch, dat voorkomt dat de buitenkant van de thermostaatmengkraan heter wordt dan de gewenste watertemperatuur. Dat wordt mogelijk gemaakt dankzij een koelkanaal onder het oppervlak. De veiligheidsknop SafeStop verhindert dan weer dat kinderen de temperatuur van het water kunnen instellen boven 38 °C. Deze technologie beschermt jou en je gezin tegen verbranding bij contact met de thermostaatkraan.

KRANEN IN KLEUREN EN STIJLEN OP MAAT VAN IEDERE BADKAMER

Dankzij de ruime keuze aan kleuren en stijlen voor badkranen uit de collectie GROHE Colors vind je altijd een product dat perfect bij het design van jouw badkamer past. Zo geef je je badkamer een persoonlijke toets met een stijlvolle badkraan.

Alle kleuren en afwerkingen zijn gekozen met het oog op een tijdloos design. De afwerkingskwaliteit van het schitterende chroom van GROHE Long-Life Shine is te danken aan het proces waarin de stof fysisch wordt aangebracht door dampafzetting (Physical Vapor Deposition of PVD). Dat verbetert de hardheid en krasvastheid van de kleur. Kort samengevat: je kranen van GROHE zullen nog vele jaren blijven glanzen! Je maakt ze gewoon schoon met een zachte doek. Het onderhoud van je badkranen en accessoires was nog nooit eerder zo gemakkelijk.

De badmengkranen zijn ingedeeld in drie grote stijlgroepen: Cosmopolitan, Contemporary en Authentic. De kranen in de stijl Cosmopolitan ademen een geraffineerde, minimalistische stijl en hebben een modern design. De modellen van Contemporary hebben zachtere lijnen en creëren een gezellige, comfortabele sfeer. De badkranen van de collectie Authentic zijn dan weer geïnspireerd op de klassieke architectuur, voor een nostalgische sfeer met decoratieve accenten.

GROHE badkraan lineare in chroom

VERSCHILLENDE INSTALLATIEOPTIES VOOR IEDERE BADKAMER

De stijlen die GROHE aanbiedt, lenen zich voor veel verschillende installatietypes. De vlakbouwkraan wordt op de rand van het bad of op de tegels rondom het bad geplaatst. Met dit type van installatie komt de uitloop over de rand van het bad uit, wat een elegante look oplevert. De beschikbare opties omvatten de versies met drie gaten, vier gaten en vijf gaten, maar ook een handdouche. Dankzij de mengkranen voor bad/douche, die doorgaans op de muur worden gemonteerd, kun je gemakkelijk douchen in de badkuip.

De vloergemonteerde, vrijstaande kranen passen perfect bij een bad op pootjes en geven je badkamer een elegante, luxueuze uitstraling. En tot slot is er nog het geïntegreerde vulsysteem GROHE Talentofill om het bad te vullen, het water af te voeren en overlopen tegen te gaan. Zijn minimalistische stijl staat garant voor de ultieme badervaring. De installatie van je favoriete badkraan of kraan voor bad/douche wordt vereenvoudigd dankzij het systeem GROHE FastFixation, dat de installatietijd met wel 40% inkort.

GROHE heeft dus een ruim assortiment aan badkranen. Maar toch hebben alle modellen één ding gemeenschappelijk: ze zijn ontwikkeld met de grootste zorg en garanderen nog vele jaren van elegantie en comfort. Ontdek hier ons aanbod of vind een showroom of installateur in je buurt.

Interessant voor jou

Zoek en filter door alle GROHE producten

Ontdek alle GROHE badkraan
en thermostaat series