GROHE en Pacific Garbage Screening, een samenwerking om plastic vervuiling van onze oceanen tegen te gaan

Duurzaamheid gaat verder dan het besparen van waardevolle hulpbronnen. Sociale verantwoordelijkheid is een essentieel onderdeel van GROHE's duurzaamheidsstrategie.

Project Everwave

Everwave - bescherming van rivieren en oceanen

Duurzaam bouwen - fabriek in Klaeng Thailand

Schoonmaken van onze oceanen, recyclen van afval en het publiek voorlichten. Dit zijn de visies van Marcella Hansch, CEO en oprichter van het Everwave project. Het project, gesteund door GROHE, is ontworpen om deze drie problemen aan te pakken. Samen met een interdisciplinair team van wetenschappers, ingenieurs en mariene biologen ontwikkelt Hansch, een architect van opleiding, een platform op het water dat plastic afval verzamelt voordat het de ecosystemen van de oceaan vervuilt. Met behulp van geavanceerde technologie wordt het plastic vervolgens op de meest duurzame manier verwerkt. Maar dat is niet het uiteindelijke doel van Hansch: voorlopig is het project in volle gang. Dus is ze druk bezig haar visie vorm te geven, haar werk op de radar te zetten en het publiek voor te lichten over hoe ze de aarde en haar oceanen kunnen helpen.

Sinds 2019 steunen wij everwave. Het interdisciplinaire team van wetenschappers, ingenieurs en mariene biologen ontwikkelt actieve en passieve opruimtechnologieën voor rivieren, om afval op te vangen voordat het de oceanen vervuilt.

Onze samenwerking gaat verder dan financiële steun: We willen allebei ook het publiek bewust maken van het plasticprobleem en bewustzijn en verlangen creëren voor een duurzamere levensstijl.

Marcella Hansch

Bescherming van de zee begint in onze rivieren

Onze focus ligt op het voorkomen dat plastic in de oceanen terechtkomt. We beginnen bij de belangrijkste toegangswegen: de rivieren. Om dit te doen, gebruiken wij actieve en passieve opruimingstechnologieën om afval efficiënt te verzamelen en het terug te brengen in een duurzame cyclus.

Marcella Hansch, CEO en oprichtster Pacific Garbage Screening, Everwave Project

Interview met Marcella Hansch, CEO en oprichtster van Pacific Garbage Screening, Everwave Project

GROHE Blue voor plasticvrije wateren

Koop één GROHE Blue en samen met everwave
zamelen we 1kg rivierafval in

GROHE Blue helpt je om je plastic voetafdruk te verkleinen en maakt je dagelijks leven duurzamer. Maar dat is nog niet alles: als je tussen 1 augustus en 31 december een GROHE Blue koopt, zamelen we namens jou 1 kg afval in van wateren in Europa, samen met onze partner everwave en hun zeer hongerige vuilnisboot CollectiX.

Maak deel uit van de groeiende golf voor schoon water, vandaag en in de toekomst!