4 Tips om water te besparen onder de douche

Het is algemeen geweten dat de meesten onder ons te lang onder de douche staan. Sta jij ook wel eens 15 minuten onder de douche? Wist je dat dit gelijk staat aan het doorspoelen van 150 liter water door de afvoer? Afgezien van het feit dat dit veel water is, veroorzaakt het verwarmen van al dat water ook een aanzienlijke CO2-uitstoot.

Met de volgende tips kun je water besparen onder de douche. en dus ook op jouw water- en energierekening.

1. één liedje, één douchebeurt

1 liedje, één douchebeurt

Om 50% water te besparen in de douche, mag uw douchebeurt niet langer duren dan 4-5 minuten. Dat is ongeveer de lengte van een liedje. Met deze tip kunt u 50 tot 60 liter water besparen.

Hoe ga je tewerk:

  • Maak een nieuwe playslist aan, vb: "douche Fun";
  • Zet er 1 of 2 nummers in, zolang je de 4 à 5 minuten niet overschrijdt;
  • Draai zowel de kraan als de volumeknop open;
  • Song voorbij = kraan dicht draaien.

Water besparen onder de douche was nog nooit zo leuk !

2. Start - stopfunctie

Slim water besparen met GROHE SmartControl

Een andere slimme manier om water te besparen is de watertoevoer te onderbreken wanneer je jouw haar wast of jezelf inzeept. Met onze SmartControl technologie is dit zo gebeurd.

Met een druk op de knop schakel je de watertoevoer uit en weer ingeschakeld. Je bespaart hiermee 10 tot 40% water tijdens één douchebeurt.

Ontdek onze SmartControl douche oplossingen

3. Waterbesparende douchekop

Waterbesparende douchekop

Een gewone douchekop verbruikt al snel 20 tot 30 liter per minuut. Met een waterbesparende douchekop kun je dit verbruik al snel tot 50% verminderen.

Onze GROHE EcoJoy™ technologie al sinds lange tijd een vanzelfsprekend onderdeel in veel van onze kranen en douches. Het minimaliseert het verbruik en maximaliseert het gemak.

Ontdek onze waterbesparende douchekoppen

4. Maak gebruik van een thermostaat

GROHE Thermostaat

Het klinkt ondertussen misschien vanzelfsprekend, maar een thermostaat is een uitstekende water - en energiebesparende oplossing. Dankzij een thermostaat hoef je niet meer te knoeien met koud en warm water om de juiste temperatuur te vinden. De thermostaat zorgt ervoor dat jouw water steeds op de gewenste temperatuur is, zelfs wanneer iemand aan de lavabo zijn tanden poetst of iemand anders het toilet doorspoelt.

GROHE thermostaatkranen

Water besparen zonder in te boeten aan douchecomfort

Ook interessant voor jou

Water besparen in de keuken

Water besparen
in de keuken

Ook in de keuken kan er water bespaard worden. Onze slimme oplossingen zijn niet alleen praktisch, maar ook water - en energiebesparend. Ontdek ze hier.

Lees de tips
Water besparen in het toilet

Water besparen
in het toilet

Water besparen in het toilet loont echt de moeite. Bij het doorspoelen verbruik je veel drinkwater. Hierbij enkele tips om jouw waterverbruik in het toilet te beperken.

Lees de tips
Tips om water te besparen aan de wastafel

Water besparen
aan de wastafel

Ook aan de lavabo kun je veel water besparen. Je gebruikt je wastafelkraan elke dag om je tanden te poetsen en je handen te wassen. Ontdek onze praktische tips waarmee jij iedere dag water bespaart.

Lees de tips