Onze hoogwaardige PVD-technologie brengt onze nieuwe kleuren tot leven

Bij een goede designstrategie spelen kleuren een belangrijke rol. Naast de kleur is ook de kwaliteit van de afwerking belangrijk. Met name in de wereld van badkamer- en keukenoplossingen, waar oppervlakken lang mee moeten gaan en uitzonderlijke, zeer krasbestendige afwerkingen zorgen voor het onderscheid tussen goede en geweldige producten. GROHE streeft ernaar om de beste producten te produceren en daarom hebben we voor een speciale technologie gekozen waarmee we niet alleen de beste, schitterendste kleuren kunnen ontwikkelen, maar ook een duurzame coating van de hoogste kwaliteit. Ons doel: klanten langdurig van water te laten genieten. Naast de weerstand van het materiaal draaide het er ook om hoe de kleur er uit kwam te zien: we wilden brushed hard graphite zo donkergrijs mogelijk maken en onze gouden afwerkingen de glans geven die ze verdienen. Dat was de opdracht van ons technologieteam. Zij werkten nauw samen met het GROHE designteam en bereikten uitzonderlijke resultaten dankzij een geweldige nieuwe technologie: PVD.

WE GEBRUIKEN DE KRACHT VAN PLASMADEELTJES

PDV staat voor Physical Vapour Deposition. Deze innovatieve technologie vindt haar oorsprong in de ruimtevaart en heeft een nieuwe standaard gevestigd voor de kwaliteit van het oppervlak door gebruik te maken van de afzetting van plasmadeeltjes. Bij GROHE hebben we dit proces geperfectioneerd en toegepast op onze producten. Deze techniek bereikte haar hoogtepunt tijdens het creëren van de GROHE SPA Colours.

WAAROM IS EEN PVD-COATING ZO VEEL BETER?

Alle kleuren met een PVD-coating zijn extreem uniform doordat iedere laag even vlak is. In tegenstelling tot galvaniseerde afwerkingen waarbij maar een beperkt aantal kleuren mogelijk is, kun je bij onze PDV-afwerkingen kiezen uit een breed scala kleuren. Kies de kleur die het best past bij jouw interieur. Onze producten met PVD-coating hebben we niet alleen zeer stijlvolle kleuren, maar ze zijn ook duurzamer dan ooit. Hoe goed een coating hecht is van essentieel belang om een prachtige en duurzame afwerking te ontwikkelen. Dankzij ons PVD-proces hecht de coating 6 keer beter. Een gewoon galvaniseerd oppervlak kan hier niet tegenop. Al onze kranen zijn zeer goed bestand tegen krassen en stoten. Hiermee wordt gewaarborgd dat klanten deze hoogwaardige kranen en mengkranen jarenlang kunnen gebruiken.

Bij GROHE hebben we niet alleen een passie voor badkamers en keukens, maar denken we ook aan het milieu. Om het PVD-proces zo milieuvriendelijk te laten verlopen, gebruiken we geen schadelijke chemicaliën.

GROHE PVD: ongekend hard en krasbestendig

GROHE kranen zijn zo gemaakt dat ze er na tientallen jaren nog net zo mooi uitzien als de eerste dag dat je je ze zag. Het geheim zit hem in de duurzame kwaliteit van het oppervlak. GROHE maakt gebruik van toonaangevende technologie om afwerkingen van afzonderlijke kwaliteit te leveren. Het physical vapour deposition (PVD) proces zorgt ervoor dat de oppervlaktesamenstelling 3 keer harder is, waardoor je glanzende gouden of verfijnde roestvrij stalen afwerkingen krijgt. Het oppervlak is niet alleen harder, maar ook 10 keer krasbestendiger zodat je het een leven lang kan koesteren.

Samenstelling GROHE StarLight® oppervlak
Oppervlakken die lang mee gaan: van compleet mat tot zo schitterend als een diamant.

De hardheid en krasbestendigheid van het oppervlak
oppervlak is 3 x harder en 10 x krasbestendiger