BEREKEN JE BADKAMERRENOVATIE KOSTEN

Heb je plannen om je badkamer te renoveren? Het is spannend en leuk om uit te kijken naar hoe je badkamer er zal uitzien, maar zo’n renovatie zorgt toch ook voor een hoop stress. Er komt veel werk bij kijken en het brengt financiële verplichtingen met zich mee. Wat je badkamerrenovatie kosten zullen zijn, hangt af van een aantal zaken. Die bespreken we hier, en we houden rekening met het verschil tussen een grote en een kleine badkamer.

WAT KOST EEN BADKAMERRENOVATIE?

De kosten van de renovatie hangen uiteraard af van wat je precies wilt vernieuwen in je badkamer. Om enkel de douchekop en kranen te vervangen, hoef je geen financiële planning te maken. Wil je de badkamer anders inrichten, en bijvoorbeeld je bad of wastafel verplaatsen, moet je rekening houden met hogere kosten, ergens tussen de 300 en 750 euro. Daarin zijn een nieuwe badkuip en nieuwe wastafel, en eventueel ook nieuwe tegels, niet inbegrepen. Het kostenplaatje kan in totaal al snel tot enkele duizenden euro’s oplopen.
Alles hangt natuurlijk ook af van de grootte van je badkamer.

GROHE wastafelkraan lavabokraan lineare geborsteld grijs

HOE BEPAAL JE DE BADKAMERRENOVATIE PRIJS?

Wil je je badkamer graag volledig naar eigen smaak en voorkeuren en volgens de nieuwste badkamertrends inrichten, dan ga je voor een totale renovatie. Zo begin je helemaal opnieuw en kun je je creativiteit de vrije loop laten, maar je kunt de ruimte ook uniek maken door kranen te kiezen in je favoriete kleuren. Als je je badkamer grondig wilt renoveren, is het aangeraden om vooraf de badkamerrenovatie kosten te berekenen. Natuurlijk bepaalt ook de grootte van
je badkamer de uiteindelijke kosten. Daarover hebben we het later nog.

GEMIDDELDE KOSTEN VOOR DE RENOVATIE VAN EEN GROTE BADKAMER

Om een grote badkamer te renoveren heb je meer geld nodig, want de werken duren langer en je moet meer materiaal kopen. Bij een totale renovatie kies je meestal voor een nieuwe vloer, nieuwe muurtegels en een nieuw plafond. En dan zijn er nog de verlichting, het bad, de douche, het toilet en de wastafel. Een bijkomende wastafel of een bidet doen het prijskaartje nog oplopen. In vergelijking met een kleinere badkamer heb je meer tegels nodig, en wellicht ook meer aansluitingen en leidingen. Dus ook daarvoor heb je hogere kosten. Gemiddeld bedraagt de prijs om een grote badkamer te verbouwen ongeveer 12.500 euro. Daarin zijn de installatie en nieuwe aansluitingen inbegrepen.

GEMIDDELDE KLEINE BADKAMERRENOVATIE KOSTEN

Een kleinere badkamer renoveren kost minder, omdat je gewoonweg minder zaken moet vervangen. Bij het betegelen van de vloer heb je minder tegels nodig en het gaat sneller dan in een grotere badkamer. Ga je van twee wastafels naar één wastafel, dan moet je bovendien minder nieuwe aansluitingen voorzien. De gemiddelde kosten om een kleine badkamer te renoveren liggen rond 7.500 euro, met nieuw standaard sanitair en installatie inbegrepen.

GEMIDDELDE BADKAMERRENOVATIE KOSTEN - OOK DIT NOG

Bepaalde kosten voor een badkamerrenovatie hebben niets te maken met de grootte van de badkamer. De prijzen die we hieronder noemen, zijn gemiddeld en de uiteindelijke prijs kan sterk verschillen. Dat hangt onder meer af van het merk, de hoeveelheid materiaal en de kosten voor installatie.

  • Bad: Een nieuw bad kost gemiddeld tussen de 700 en 2.400 euro. Voor een stenen vrijstaand bad betaal je meestal meer. Een goedkoper acrylbad heeft ook een ombouw nodig, en dat kost ook geld. Voor de installatie moet je circa tussen de 3 en 5 uur rekenen. Als iemand je nieuwe bad komt installeren, mag je dus ook die kosten niet bij de totale badkamerrenovatie prijs vergeten te rekenen.
  • Toilet: Een hangend toilet kost je tussen 400 en 1.000 euro. Voor een inbouwreservoir alleen betaal je al ongeveer 350 euro. Je kunt ook een ​​alles-in-een set kopen, die bestaat uit een toiletpot, stortbak en frame, zoals de GROHE Solido Compact 5-in-1 set. Om een hangend toilet te laten installeren, betaal je ongeveer 200 euro of meer. Daar zijn enkele uren voor nodig.
  • Douche: Wat je voor een douche betaalt, verschilt enorm: van 300 euro tot ongeveer 1.300 euro. Je weet vooraf niet precies hoe lang de installatie duurt, want een nieuwe inloopdouche plaatsen vraagt meer tijd dan een douchekop vervangen.
GROHE accessoires en details voor de badkamer in chroom

DE DETAILS MAKEN HET VERSCHIL

Heb je minder tijd en geld te besteden, maar wil je toch graag je badkamer renoveren en comfortabeler maken, verander dan een paar kleine zaken. De kranen en/of douchekop vervangen, de voegen reinigen of een nieuwe douchedeur plaatsen, kunnen al een groot verschil maken. De badkamerrenovatie kosten zijn uiteraard afhankelijk van wat je wilt veranderen, maar ze zullen ongeveer gelijk zijn voor een kleine en voor een grote badkamer.

  • Vervang de kranen: Door kleinere zaken te vervangen, zoals een kraan of douchekop, kun je vooral een kleinere badkamer al een heel andere uitstraling geven. Voor een kraan betaal je tussen de 25 en 700 euro. Nieuwe kranen frissen elke badkamer op, ongeacht of je een kleiner budget hebt of wat meer kunt uitgeven aan extra luxe.
  • Plaats een nieuwe douchedeur: Een douchedeur kun je eenvoudig vervangen en geeft je badkamer een frisse uitstraling. Reken op een prijs van ongeveer 100 tot 900 euro.
  • Maak de voegen schoon: Het is niet echt renoveren, maar je moet er niets voor betalen en het gaat snel. Als je de voegen en afdichtingen in je badkamer reinigt, ziet je badkamer er meteen opgefrist uit. En dan heb jij tijd om een totale renovatie van je badkamer te plannen!

Interessant voor jou

Zoek en filter door alle GROHE producten

Ontdek alle GROHE Wastafelkraan series

Ontdek alle GROHE Douche series

Ontdek alle GROHE WC collecties