Zie hoe je eenvoudig een ééngreeps wastafelmengkraan
installeert

Volg de stapsgewijze installatie-instructie om jouw nieuwe GROHE product eenvoudig te installeren.

VOORBEREIDING

Spoel de waterleiding

Spoel voor installatie de waterleidingen goed door om vervuiling zoals bijvoorbeeld zand te verwijderen. Zo voorkom je beschadiging van de kraan.

Sluit watertoevoer

Voordat je je oude kraan demonteert, zet je de warm- en koudwatertoevoer vast. Sluit daarna de watertoevoer af.

DE KRAAN INSTALLEREN

Plaats de dichting

1 - Neem de kraan en de waterdichte dichting. Plaats de waterdichte dichting op de kraan en steek de slangen in het gat van de wastafel.

kraan vasthouden

2 - Plaats de kraan zo dat de waterdichte dichting in contact komt met de wastafel. Houd de kraan in deze positie. Gebruik de slangen om de kraan stevig vast te houden totdat deze is bevestigd.

Draai de moer vast

3 - Neem nu het montageplaatje en zijn moer. Draai de moer vast op de schroefdraad, plaats het montageplaatje tegen de kraan en draai de moer handvast.

AFVOERPLUG INSTALLEREN

Neem de afvoerplug

1 - Neem de afvoerplug. Plaats een afdichtingspasta of siliconenkit rondom de afvoerplug voor waterdichtheid en steek de afvoerplug in het gat van de wastafel.

Schroef de trekwaste

2 - Schroef de trekwaste afvoer op de schroefdraad van de afvoerplug, terwijl je ervoor zorgt dat de as van de trekwaste naar de achterkant wijst.

Plaats de trekwaste

3 - Steek de trekwaste door de achterkant van de kraan.

verbind de pop-up staaf

4 - Verbind de pop-up staaf met de horizontale staaf door gebruik te maken van de plastic aansluiting.

Check de plug

5 - Gebruik de trekstang om na te gaan of de plug volledig sluit. Zo niet, verwijder hem dan eerst en schroef vervolgens de afsluitmoer los, gebruik een bahco-sleutel om de moer aan te passen en draai de afsluitmoer vast met een 10 mm steeksleutel.

Verwijder overtollige

6 - Gebruik een metaalzaag om het overbodige deel van de verlengas, die zou kunnen vastraken in de trekwaste, voorzichtig af te zagen.

Aftichtingen plaatsen

7 - Zorg ervoor dat de afdichtingen aanwezig zijn in de slangen. Zo niet, plaats dan een fiber of rubberen afdichting. Schroef de linker slang op de warmwaterleiding en de rechter slang op de koudwaterleiding. Draai beide vast met een 19 mm steeksleutel. Zorg ervoor dat de slangen niet gedraaid of geknikt zijn. Open vervolgens de watertoevoer naar de wastafelkraan. Zorg ervoor dat alles waterdicht is.

Gefeliciteerd, je bent klaar met het installeren van je nieuwe GROHE kraan. Bekijk onze andere installatievideo's en ontdek alle GROHE producten op grohe.be.

Keer terug naar het overzicht