GROHE SilkMove®

Alleen GROHE kranen bieden de unieke GROHE SilkMove® ervaring. De kwaliteit en superioriteit van ons merk spreekt uit de soepele bediening van onze ééngreeps kranen.

Het gevoel dat je krijgt als je een GROHE kraan bedient is uitzonderlijk. Als je de temperatuur verandert glijdt de ene keramische schijf moeiteloos en met absolute precisie over de andere. De kraan reageert dankzij GROHE SilkMove® direct op je bewegingen en blijft dat zijn hele levensduur doen. De cartouche is het zenuwcentrum van iedere kraan, daarin bevinden zich de keramische schijven.

GROHE SilkMove

De greep van de kraan is verbonden met de schijven door middel van een staafje, gemaakt van massief messing voor sterkte en duurzaamheid. De schijven bewegen over elkaar heen en al naar gelang hun positie houden ze het water tegen of laten ze het door. Daarom hangt het correct functioneren van je kraan af van de kwaliteit en afwerking van de schijven.
GROHE is een van de weinige kraanfabrikanten die zijn eigen cartouches produceert. Daarvoor maken we gebruik van een technisch hoogwaardig proces. Voor de schijven gebruiken we een keramische legering die zich in de ruimtevaart heeft bewezen. Het gepolijste, spiegelgladde oppervlak van de schijven wordt gecoat met een speciaal teflon smeermiddel voor een wrijvingsloze bediening. En omdat onze kranen zijn ontworpen voor jarenlang gebruik, zitten er in de cartouche kleine holtes die zijn gevuld met dit smeermiddel. Een garantie voor een zeer lange levensduur zonder onderhoud.
Door onze geavanceerde technologie hebben de grepen van onze kranen een extra grote draaihoek, waardoor je de waterstroom en de temperatuur zeer nauwkeurig kunt regelen. Net als onze andere technologieën is GROHE SilkMove® een voorbeeld van een perfecte harmonie tussen design en technologie, zodat je nog meer van water kunt genieten.

GROHE SilkMove

The special ceramic discs and Teflon® technology in GROHE SilkMove® cartridges ensure a lifetime of effortless precision.

GROHE SilkMove

GROHE SilkMove® operating angle.

GROHE SilkMove

GROHE SilkMove® guarantees smoothness of operation as on day one – even after 20 years.

Aanbevolen productseries

GROHE Minta | Keukenkraan