EEN ZWARTE COMPOSIETEN SPOELBAK
VOOR JOUW KEUKEN

De spoelbak is een essentieel onderdeel van elke keuken. We wassen er groenten en fruit, we spoelen er potten en pannen schoon en halen er het nodige water uit de kraan. Omdat we onze spoelbak zo vaak gebruiken, is het belangrijk dat deze zowel duurzaam als mooi is. Voor iedereen met een gedurfde smaak en een uitmuntend oog voor stijl, biedt GROHE een selectie van strakke composiet gootstenen in zwart. Deze geven je keuken een uiterst moderne uitstraling die even stijlvol als opvallend is.

GROHE composiet keuken spoelbak K700 in graniet zwart

DE PERFECTE KLEUR EN HET PERFECTE DESIGN ONTMOETEN ELKAAR

Zoals alle GROHE-spoelbakken zijn onze zwarte spoelbakken het resultaat van een zorgvuldig denkproces en een deskundig ontwerp. Met innovatieve functies die de gebruiksvriendelijkheid van je zwarte gootsteen verbeteren, is dit cruciale deel van je keuken ontworpen om elegant en functioneel te zijn.

GROHE's spoelbakken in zwarte composiet zijn zowel sterk als mooi. Ze zijn gegoten in giethars (bestaande uit 80% kwarts en 20% acryl) en afgewerkt met verhard composiet, waardoor ze bestand zijn tegen vlekken, krassen, hitte en deuken. Het naadloze gietproces geeft ze een oppervlak dat gemakkelijk schoon te maken en te onderhouden is. Zo hoef je je geen zorgen te maken over een spoelbak vol bacteriën. Omdat de zwarte spoelbakken van GROHE ook bestand zijn tegen UV-beschadiging, zal de diepzwarte tint van je spoelbak zeker jarenlang behouden blijven.

Met de GROHE FastFixation-technologie is de installatie van je spoelbak simpel. De voorgeboorde gaten zorgen voor een eenvoudige installatie, wat betekent dat je veel vlugger van de nieuwe look van je keuken kunt genieten. De GROHE Whisper technologie maakt je zwarte spoelbak erg stil, door het geluid van het vallende water in de gootsteen te dempen. Dit doen we door een speciaal isolatiemateriaal aan de onderkant van de spoelbak te gebruiken, waardoor lawaaierig afwassen tot het verleden behoort.

GROHE’S ZWARTE COMPOSIET SPOELBAKKEN IN EEN OOGOPSLAG

  • 80% kwarts/20% acryl giethars en verhard met composiet
  • Naadloos gegoten
  • Hygiënisch
  • Gemakkelijk schoon te maken en te onderhouden
  • UV-bestendig
  • Eenvoudige installatie met GROHE FastFixation
  • Een stillere keuken met GROHE Whisper
GROHE K500 composiet spoelbak met afdruiprek in graniet zwart met GROHE Essence keukenkraan in roestvrijstaal

EEN ZWARTE SPOELBAK VOOR ELKE KEUKEN

Elke keuken en elk bijhorend keukenontwerp zijn uniek, waardoor GROHE veel opties aanbiedt als het gaat om zwarte composiet spoelbakken. Natuurlijk zijn er vierkante en rechthoekige exemplaren, maar ook ronde zwarte spoelbakken. Daarnaast kan je ook kiezen tussen een spoelbak met of zonder afvoer. Er is tevens de handige optie om een automatische afvoer met afstandsbediening bij je spoelbak te kiezen, zo hoef je nooit meer met je handen in het vuile afwaswater om het water weg te laten lopen. Door onze opbouw-, vlakinbouw- en onderbouwmontagemogelijkheden, vind je vast en zeker de zwarte gootsteen die bij je keuken en kookbehoeftes past.

DESIGN TIPS VOOR JOUW ZWARTE GOOTSTEEN

Een zwarte spoelbak is een statement en maakt indruk. Maar afhankelijk van het ontwerp van de keuken in zijn geheel kan een zwarte spoelbak ofwel opvallen ofwel juist in het ontwerp opgaan. Hier volgen enkele tips om een zwarte gootsteen in jouw droomontwerp te laten passen.

Contrast

Als je de sterke zwarte kleur van de gootsteen wilt benadrukken, kun je dit doen door de spoelbak te contrasteren met de ruimte eromheen. Speel met witte tegels of een wit aanrecht bijvoorbeeld. Of durf een gewaagde keuze te maken, met een keukenkraan in de warme gloed van GROHE’s warm sunset (rosé goud). Je kan het prachtige zwart ook in de spotlight zetten door voor opvallende kleuraccenten te gaan, bijvoorbeeld door decoratief koper of andere decoratie-elementen uit metaal in het ontwerp op te nemen.

Camouflage

Als alternatief kan je zwarte spoelbak naadloos opgaan in een zwart aanrechtblad. De opvallend strakke onderbouwstijl vervolledigt deze vlakke look, zo tover je je keuken om in een donker paradijs. Experimenteer met verschillende patronen en materialen voor het aanrecht en de keukenachterwand om een extra dimensie toe te voegen. Terwijl een vlakke look met een glad zwart aanrechtblad je keuken een minimalistische uitstraling geeft, kunnen anderen misschien kiezen voor betegelde aanrechtbladen. Ook zwarte kranen kunnen een gepolijste of matte afwerking hebben, zo kun je spelen met de zwarte nuances voor een meer verfijnde en interessante look.

Of je nu camouflage of contrast verkiest, een zwarte spoelbak maakt het design sowieso opvallend.

Als composiet spoelbakken niet jouw stijl zijn, treur dan niet. We hebben we ook een reeks zwarte PVD-spoelbakken met onze uiterst duurzame kleurtechnologie. Bekijk de selectie van zwarte spoelbakken op de website van GROHE of zoek een showroom of installateur bij jou in de buurt. We zijn er zeker van dat je de perfecte spoelbak vindt die bij jouw stijl en jouw keuken past.

Spoelbak onderhoud

Uw composiet spoelbak is eenvoudig schoon te houden. Als u zich aan deze aanwijzingen houdt, zult u nog jarenlang plezier hebben van zijn perfecte afwerking. Spoel de spoelbak na gebruik goed na en droog deze vervolgens met een schone doek af. Neem de spoelbak af met een vochtige doek en een kleine hoeveelheid afwasmiddel. Spoel goed na. Behandel hardnekkige vlekken met warm water en afwasmiddel. Neem een zachte spons en breng het sopje met draaiende bewegingen aan. Laat 1 minuut inwerken en spoel vervolgens goed na. Behandel kalkaanslagvlekken met een kleine hoeveelheid azijn, 20 minuten laten inwerken en vervolgens goed naspoelen. Gebruik geen harde schuursponzen, staalborstels, schuurmiddelen, bijtende soda, bleekmiddelen, chloor, sterk geconcentreerde alcoholhoudende schoonmaakmiddelen, methaan- of citroenzuur of bijtende stoffen, oplosmiddelen of schoonmaakmiddelen op basis van bleekmiddel. Voer geen hete vetten of olie af om te voorkomen dat de afvoer wordt aangetast.

Onderhoudsinstructies

KWALITEIT

Gebruik uw spoelbak met vertrouwen. GROHE staat bekend om zijn kwaliteit. Dat geldt ook voor de spoelbakken in zijn assortiment. Onze composiet spoelbakken zijn zeer duurzaam en bieden een hoge mate van functionaliteit. Door hun gladde, niet-poreuze oppervlak zijn ze hygiënisch en eenvoudig schoon te houden, waardoor ze heerlijk zacht aanvoelen.

Ons zeer duurzame composiet materiaal bestaat voor 80% uit kwarts, aangevuld met acrylhars. De spoelbakken, die door middel van een speciaal computergestuurd gietproces worden gevormd, zijn zeer bestand tegen hitte, deuken, krassen en vlekken. Ze verkleuren ook niet als gevolg van uv-licht, d.w.z. ze zullen hun mooie uiterlijk behouden en topprestaties blijven leveren. Wij zijn er zeker van dat u weg zult zijn van het zeer gladde, niet-poreuze oppervlak, dat hygiënisch en eenvoudig schoon te houden is. Ter verdere geruststelling, voor alle spoelbakken van GROHE geldt een garantietermijn van 5 jaar, net als onze kranen.

5 jaar garantie

Interessant voor jou

Zoek en filter door alle
GROHE producten

Ontdek alle GROHE
keukenspoelbak series

Ontdek alle GROHE
keukenkraan series