EEN KEUKEN SPOELBAK IN INOX
MINIMALISTISCH, STEVIG EN ELEGANT

De keuken is voor vele het hart van het huis. En die ruimte moet liefst zowel praktisch als mooi zijn. Roestvrijstalen keukenspoelbakken bieden een alles-in-één-oplossing dankzij hun minimalistische en elegante design.

HET DESIGN VAN DE SPOELBAK

Een spoelbak moet bestand zijn tegen dagelijks gebruik. De bak moet groot genoeg zijn, het afvoersysteem moet vlot werken en de spoelbak moet duurzaam en onderhoudsvriendelijk zijn. Je zult versteld staan van de vele innovatieve eigenschappen die een spoelbak kan hebben om de dagelijkse afwas en andere klusjes te vergemakkelijken. Voor veel mensen is het design van een spoelbak bijkomstig. Maar bij GROHE is de esthetiek een belangrijk onderdeel van het ontwerpproces. Strakke lijnen gaan hand in hand met kwaliteitsvol materiaal. Zo krijgt een stalen spoelbak een mooie, glanzende afwerking.

GROHE keuken spoelbak in roestvrijstaal
  • Grote bakken: In een ruime spoelbak kun je grote kookpotten en pannen afwassen en je borden laten weken, zonder dat ze je hele werkblad inpalmen. Zelfs in meer compacte spoelbakken met één bak, zoals de roestvrij stalen spoelbak K700, kun je je kookpotten zonder problemen afwassen, want alle spoelbakken in inox van GROHE hebben een minimale diepte van 16 cm.
  • Waterafvoer: Om verstopping te voorkomen en te vermijden dat het afvalwater in je spoelbak blijft staan, werden de keukenspoelbakken in inox van GROHE speciaal ontwikkeld met het oog op een optimale afvoer. Veel spoelbakken hebben dan ook een diamantvormige bodem die het water perfect afvoert.
  • Alles-in-één-levering: Niets is zo frustrerend als urenlang bezig zijn met de installatie van je nieuwe spoelbak om dan te beseffen dat er belangrijke onderdelen ontbreken. Bij elke spoelbak die je bij ons koopt, zit een sifon voor onder de spoelbak. Zo ben je zeker van een gemakkelijke plaatsing.
  • Overloop: Een overloop is een belangrijk veiligheidselement in de spoelbak. Hij moet zo ontworpen zijn dat hij overstromen of morsen voorkomt, maar je moet je spoelbak wel voldoende kunnen vullen. Sommige modellen hebben een overloop in de rand, zodat je spoelbak er elegant blijft uitzien en toch genoeg veiligheid biedt.

DE VOORDELEN VAN HET UNIEKE DESIGN VAN GROHE

De keukenspoelbakken in inox van GROHE beschikken niet alleen over een uitstekend technisch ontwerp. Ze hebben ook bepaalde eigenschappen waardoor ze nog vele jaren blijven zoals op dag 1.

Het gekletter van pannen en het geklater van water dat in de spoelbak stroomt, kan soms storend zijn. Dankzij de GROHE Whisper isolatie geniet je van een rustgevende sfeer in je keuken. Deze isolatie dempt het geluid van het stromende en weglopende water, maar ook het geluid van potten en pannen die in contact komen met elkaar.

De installatie van een spoelbak in inox in de keuken kan een hele klus zijn. Maar met het GROHE FastFixation installatiesysteem wordt het kinderspel! Veel spoelbakken hebben twee voorgeboorde gaten voor de kranen, waardoor de meeste installaties gemakkelijk omkeerbaar zijn. Zo kun je een spoelbak kiezen zonder compromissen te moeten sluiten in het design ervan.

Krassen zijn niet alleen esthetisch onaangenaam, maar ze kunnen ook het reinigen van je spoelbak bemoeilijken. Maar de plaats waar je de afwas doet of je groenten en fruit schoonmaakt, moet natuurlijk kraaknet zijn. GROHE Long-Life Shine is heel stevig, waardoor je zeker bent dat je spoelbak steeds zal blijven glanzen, zelfs na jaren gebruik en een veelvuldig contact met schoonmaakproducten.

Overzicht van de voordelen, om je spoelbak in inox van GROHE beter te kunnen kiezen:

  • Grote bakken bieden een comfortabele ruimte om gemakkelijker de afwas te doen.
  • Overloop in de rand: een onmisbaar veiligheidselement in een modern, elegant jasje.
  • Heel stevige spoelbakken! Het staal dat voor de spoelbakken van GROHE wordt gebruikt, biedt zowel mooie als duurzame mogelijkheden voor je keuken.
  • Voorgeboorde gaten voor de kranen: een gemakkelijke installatie dankzij het FastFixation systeem van GROHE.
  • Rust en stilte dankzij de GROHE Whisper-technologie.

KWALITEITSVOL STAAL EN EXCLUSIEVE AFWERKINGEN

Er bestaan veel verschillende materialen. Zo kun je altijd een spoelbak kiezen die precies biedt wat je zoekt. Roestvrij staal is gemakkelijk schoon te maken, krasbestendig en duurzaam. Het is de tijdloze klassieker van elke keuken. Een spoelbak in inox creëert altijd een verfijnde sfeer. De roestvrijstalen spoelbakken van GROHE hebben steeds een harmonieuze en elegante look.

Roestvrij staal is een hoogwaardig materiaal voor keukeninstallaties. Je hebt de garantie dat de materialen die GROHE gebruikt de normen in de sector ver overtreffen, of je nu kiest voor een dubbele spoelbak of voor een spoelbak met druipplaat. Hieronder vind je een overzicht van de verschillende soorten staal die GROHE gebruikt.

AISI 304
(ROESTVRIJ STAAL)

AISI 304 is staal van een heel hoge kwaliteit dat sterk glanst. Het heeft een hoog chroom- en nikkelgehalte, waardoor de spoelbakken sterk bestand zijn tegen roest, een groot gevaar voor een product dat uiteindelijk dagelijks in contact komt met water!

AISI 316
(MARIEN STAAL)

Bepaalde spoelbakken van GROHE, zoals die uit de reeks K400+, zijn gemaakt van AISI 316-staal, ook wel 'marien staal' genoemd. Dit materiaal, dat nog sterker is dan AISI 304-staal, is heel geschikt voor vochtige omgevingen en huizen aan de kust. Zout kan metaal immers sterk aantasten. Dit staal bevat veel chroom, nikkel en molybdeen, waardoor het beter bestand is tegen eventuele schade door chemische schoonmaakproducten.

GEPATENTEERDE BORSTELTECHNIEK
(SATIJNFINISH VAN GROHE)

De spoelbakreeksen K300 tot K1000 kregen de satijnfinish van GROHE, wat betekent dat ze werden behandeld met speciale plantenvezels. Deze vezels geven de spoelbakken van GROHE hun kenmerkende satijnglans die niet alleen mooi is maar ook aangenaam aanvoelt. De satijnfinish maakt deze spoelbakken ook minder poreus, zodat ze langer meegaan en gemakkelijker zijn schoon te maken.

Spoelbak onderhoud

De roestvrijstalen spoelbak is eenvoudig schoon te houden. Als je je aan deze aanwijzingen houdt, zul je nog jarenlang plezier hebben van zijn perfecte afwerking. Spoel de spoelbak na gebruik goed na en droog deze vervolgens met een schone doek af. Je kunt hiervoor normale schoonmaakmiddelen gebruiken, mits ze geen hydrochloorzuur of daarvan afgeleide bestanddelen bevatten. Hardnekkige vlekken kun je proberen te verwijderen door een kleine hoeveelheid warme azijn of een bepaald soort RVS reiniger aan te brengen. Je kunt hiervoor ook Grohclean gebruiken. Gebruik geen staalborstels of andere artikelen om de spoelbak schoon te maken waardoor het oppervlak krassen zou kunnen oplopen. Vermijd zouten en bleekmiddelen. Zet geen ijzeren voorwerpen voor langere tijd in de spoelbak.

Onderhoudsinstructies

Kwaliteit

De reputatie van GROHE voor kwaliteit gaat uiteraard ook op voor elke keukenspoelbak uit onze serie. Met de dikte van het staal variërend van 0,6 mm op het instapsegment tot 1 mm op de premium series maakt elk model gebruik van staal van een hogere standaard dan de industriestandaard. Daarnaast zorgt ons gepatenteerde borstelproces voor een superglad oppervlak dat eenvoudig te reinigen is. Voor nog meer zekerheid wordt elke GROHE spoelbak geleverd met vijf jaar garantie, net als onze kranen.

5 jaar garantie

Interessant voor jou

Zoek en filter door alle
GROHE producten

Ontdek alle GROHE
keukenspoelbak series

Ontdek alle GROHE
keukenkraan series