GENIET VAN ALLE VOORDELEN VAN DE GROHE RED

GROHE Red is tot in het kleinste detail ontworpen met het oog op gemak, duurzaamheid en veiligheid en biedt een breed scala aan intelligente en praktische functies.

VEILIGHEID VOOROP

Onze hoogste prioriteit is jouw veiligheid. Daarom heeft GROHE Red een unieke kinderbeveiliging

MINDER VERSPILLING

Je neemt alleen de exacte hoeveelheid heet water dat je nodig hebt, dus je bespaart op water en energieverbruik.

NOOIT MEER WACHTEN

Kokend heet water is altijd beschikbaar met een druk op de knop, dus wachten op kokend heet water is verleden tijd.

LEEG AANRECHT

Geen behoefte meer aan een waterkoker of fluitketel. Direct kokend heet water uit de kraan.

TECHNOLOGIE DIE VEILIGHEID OP DE EERSTE PLAATS ZET

Veiligheid staat voorop, daarom heeft de GROHE Red een kinderbeveiliging. Helaas zijn waterkokers nog steeds de oorzaak van vele ongelukken in de keuken. Tragisch genoeg zijn de slachtoffers van deze ongevallen meestal kleine kinderen jonger dan 5 jaar. Het gebeurt keer op keer: een kind grijpt een kabel of trekt de waterkoker over zich heen. In het Verenigd Koninkrijk lopen meer dan 360 jonge kinderen jaarlijks ernstige brandenwonden op. Dat is één kind per dag – en elk kind is er één te veel.

Als je voor de GROHE Red kiest, dan kies je voor veiligheid. GROHE Red heeft de Duitse TÜV test met goed gevolg ondergaan. TÜV is het onafhankelijke orgaan dat test of aan de geldende veiligheidseisen en kwaliteitsnormen is voldaan.

DIRECT KOKEND HEET WATER, DIRECT VEILIG

Niets is belangrijker dan de veiligheid van je gezin. Daarom hebben we het veiligste beschikbare systeem ontworpen. Onze kranen hebben een betrouwbare kinderbeveiliging en een veiligheidsfunctie die het risico op brandwonden elimineert. Ook is er geen gevaar van een spetterende kraan: de GROHE Red heeft een gepatenteerde mousseur, die ervoor zorgt dat het kokend hete water rustig stroomt zonder te spetteren. En als je je hand van de knop haalt, dan stopt het stromen van het water onmiddellijk.

KINDERBEVEILIGING: Veiligheid staat voorop in een familiekeuken - en daarom heeft de GROHE Red een kinderbeveiliging.

Druk 1 seconde lang op de bovenste knop om de kokend water functie te ontgrendelen.

Tijdens het ontgrendelen knippert de LED rood en licht continue op zodra de kinderbeveiliging wordt gedeactiveerd.

Om de stroom van kokend water te starten, houd je de onderste knop ingedrukt. Verwijder je vinger om de waterstroom te stoppen.

VEEL TE MOOI OM TE VERSTOPPEN

Met zijn slanke en gestroomlijnde uiterlijk is de GROHE Red boiler eigenlijk te mooi om in een keukenkastje te plaatsen. Maar ondanks het minimalistische ontwerp heeft de boiler veel functionaliteiten. De duurzame binnenketel van titanium maakt hem extreem bestand tegen corrosie en kalkopbouw, waardoor de perfecte prestaties gedurende een lange levensduur behouden blijven. En in tegenstelling tot de meeste ketels die gewoonlijk gemaakt zijn van roestvrij staal of koper zijn GROHE Red boilers gegarandeerd vrij van elke metaalsmaak. De GROHE Red boiler kan op elk moment 5,5 liter kokend water leveren.

Wij zetten al onze energie in om energie te besparen

Kun je echt energie besparen als je constant water aan de kook hebt? Het antwoord is ja! De GROHE Red titanium boiler is de reden: de uitstekende isolatie betekent dat er minimale energie nodig is om de temperatuur op 100 °C te houden. Vergeleken met het bedrag dat een waterkoker of een kookplaat kost, bespaart GROHE Red kostbare energie. Bedenk maar eens hoe vaak je de waterkoker opnieuw aanzet. Telkens als je op de knop drukt, gaat ook je elektriciteitsrekening omhoog. Dat gebeurt niet met GROHE Red.

Op vakantie? Zet de boiler in de vakantiemodus – zodat het water maar tot 60 ºC wordt verwarmd, waardoor verdere energiebesparingen worden gerealiseerd.

Energiekosten om 1 liter water te koken

GROHE RED POTVUL FUNCTIE: VOOR ALS ER VEEL KOKEND HEET WATER NODIG IS

In tegenstelling tot GROHE Red, kan de gemiddelde waterkoker maximaal 1,7 liter per keer koken. GROHE Red heeft een nuttige potvul functie waarmee je in een keer tot 3 liter kokend water kan tappen. Ideaal voor een spaghetti maaltijd of iets anders waar je in 1 keer veel kokend heet water voor nodig hebt. En zodra de potvul functie werkt, kun je je duim van de knop halen. Hierdoor heb je beide handen vrij om de pot vast te houden.

Ontgrendel de pot-vul functie door twee keer op de bovenste knop te drukken, tot de LED van rood naar geel verandert

Druk dan op de onderste knop om de potvul functie te starten

Gedurende 60 seconden wordt de pot gevuld met 3 liter kokend heet water waarna de waterstroom automatisch stopt

DE TEMPERATUUR PERFECT INSTELLEN IS ZO GEDAAN

GROHE Red kan veel meer dan direct kokend heet water leveren, dankzij het mengventiel.

Als je keuken alleen koudwatertoevoer* heeft, kan je de GROHE Red boiler gebruiken om warm water te geven. Wanneer de boiler is aangesloten op het mengventiel, mengt het kokend heet water met koud water van de hoofdwatertoevoer om warm water te leveren aan de hendel voor mengwater van je kraan. Hierdoor is er geen waterverwarming nodig.

Maar er vanuit gaande dat je een warmwatervoorziening*² hebt dan is er nog altijd een wachttijd totdat het warme water binnenkomt. Ondertussen loopt het water zo door de afvoer. Het mengventiel komt ertussen, mengt kokend heet water met koud om een constante, thermostaat gestuurde, warme watertemperatuur te handhaven. Warm water wordt onmiddellijk beschikbaar. Je hoeft niet te wachten en bespaart water.

DIRECT WARM WATER

Kokend heet water wordt gemengd met koud water van de hoofdwatertoevoer om warm water te leveren voor de keukenkraan.

DIRECT EN ONBEPERKT WARM WATER

Direct warm water via de GROHE Red boiler met het meegeleverde mengventiel.

Energie-efficiënt A-label wanneer er van mengklep 40841001 gebruikt wordt gemaakt om warm water te genereren

DE GARANTIE VOOR PURE SMAAK

OPTIONEEL FILTER VOOR SMAAKVERFIJNING

GROHE Red kan optioneel worden uitgerust met een hoogwaardig filter. Het filter maakt gebruik van een vijfstapsfiltreringsproces om zelfs het geringste spoor van onzuiverheden van het water te verwijderen – terwijl alle belangrijke mineralen die je gezondheid ten goede komen, worden behouden. Naast een ongeëvenaarde smaakervaring garandeert het filter een andere belangrijke functie: door het kalk eruit te filteren, zorgt het ervoor dat de boiler perfect kan functioneren.

Lees meer over de hoogwaardigde filter

Vind een showroom in je buurt

Registreer nu je GROHE Red!

Door je GROHE Red nu te registreren profiteer je van een extra jaar garantie! Het is heel makkelijk, eerst selecteer je in onderstaande lijst je product en daarna vul je de aankoopdatum en installatiedatum in. Na je registratie ontvang je een garantiecertificaat per email.

Registreer jouw GROHE Red

MAAK JE EIGEN HOT SPOT

Klaar om je eigen hot spot in de keuken te installeren? Het kan in een paar makkelijke stappen. De slanke GROHE Red boiler past in een keukenkastje - waardoor er kostbare ruimte op het aanrecht vrijkomt.

Terug naar de GROHE Red productpagina

Ontdek het GROHE Red productportfolio

Brochure

Download de GROHE Red brochure.

GROHE RED FAQ

De antwoorden op al jouw vragen