EEN EFFICIËNTE WERKPLEK CREËREN.

De keuken is een centraal punt in ieder huishouden. Van het ontbijt tot ontspannen keuvelen met vrienden, de indeling moet voldoen aan de eisen van alle gebruikers.

Voordat je begint met het plannen van een nieuwe keuken is het dan ook goed om na te denken waar je de ruimte allemaal voor wilt gaan gebruiken.

Veris Keukenmengkraan

Keukenindeling

De beste manier om de ruimte te gebruiken hangt af van de grootte en de vorm van je keuken. De belangrijkste onderdelen van je keuken zijn de gootsteen, het fornuis en het aanrecht. Deze kunnen het best dicht bij elkaar worden geplaatst, op een plaats waar je niet gestoord wordt. Dit wordt ook wel eens de werkdriehoek genoemd.

Het is de meest efficiënte manier om een keuken in te delen, omdat het zorgt voor een gemakkelijke toegang tot de belangrijkste elementen; zo moeten misschien elementen zoals water, electriciteit en leidingen op een andere plaats komen om de beste keukenindeling te creëren.

De belangrijkste onderdelen een plaats geven
Ideaal gesproken is er een werkruimte zowel naast het fornuis als naast de gootsteen. Vrijstaande fornuizen geven een semi-professionele uitstraling. Als je liever inbouwapparatuur wilt, denk er dan aan de oven niet te laag te installeren, zodat je er makkelijk bij kunt. Laat ook genoeg ruimte vrij aan de voorkant bij het plaatsen van ovens en afwasmachines, zodat je er makkelijk iets in kunt zetten. De plaats van de afwasmachine is bij voorkeur dicht bij de gootsteen, handig als je nog even iets af wilt spoelen voordat je het in de afwasmachine plaatst.

Veris kitchen faucet
K7 Keukenmengkraan

Opbergruimte

Denk aan de opbergruimte die je nodig hebt voor voedingsmiddelen, pannen, servies, bestek en kleine keukenapparaten. Het is handig pannenlades te creëren tussen de gootsteen en het fornuis. Wandkasten maken een kleine keuken nog kleiner. Glazen deuren in de kast kunnen een gevoel van meer ruimte geven of combineer bijvoorbeeld een kast met wandplanken. Hoge voorraadkasten zijn uitermate praktisch en je kunt makkelijk bij de spullen die je nodig hebt. Halfhoge kasten zijn handig voor inbouwapparatuur en als extra opbergruimte.

Eten in de keuken
Eten in de keuken is erg populair. Vaak worden keukens ingericht met een kookeiland of werkruimte die de keuken van het eetgedeelte scheidt. Handig idee: een extra gootsteen en bar voor het ontbijt of informele etentjes.

K7 professionele wastafel

Aanbevolen productseries

K7

Minta Touch

Zedra Touch

Zedra

Zedra