VERSCHILLENDE KRAANTYPES.

De keukenkraan is het meest gebruikte onderdeel van je keuken. Een kraan wordt gebruikt van ´s ochtends vroeg tot ´s avonds laat, of je nu de waterkoker of het koffiezetapparaat vult, je handen wast, groenten en fruit schoonmaakt, een emmer vult of de afwas doet. Het is dan ook een goed idee om voor duurzaamheid te kiezen.

Design

Atrio Keukenmengkraan

De ideale keukenkraan is een goede combinatie van design en functionaliteit. Hij moet de blikvanger van je keuken zijn en heel gemakkelijk zijn in gebruik, zelfs als je handen vuil zijn. Een soepele bediening is belangrijk voor de nauwkeurige instelling van waterhoeveelheid en temperatuur.

In een minimalistische keuken kies je beter voor een ééngreepsmengkraan met strakke lijnen. In een traditionele keuken komt een tweegreepsmengkraan beter tot zijn recht. Uittrekbare sproeiers en mousseurs maken het schoonmaken en bereiden van voedsel makkelijker dan ooit. Het water komt precies waar jij het hebben wilt.

Eéngreepsmengkranen
Eéngreepsmengkranen kan je met één hand bedienen om de waterhoeveelheid én -temperatuur te regelen. Keramische schijven in de kraan zorgen voor een uiterst soepele bediening.

Tweegreepsmengkranen
Het klassieke design van tweegreepsmengkranen past vooral in een traditionele keuken. Deze worden gemonteerd op een ééngatsgootsteen of aanrechtblad en hebben twee verschillende grepen om warm en koud water te bedienen.

Atrio tweegreepsmengkraan

Afwerkingen

Minta

Roestvrij staal en chroom passen bij vrijwel alle keukens. Chroom brengt licht in de badkamer. Roestvrij staal is robuust en hygiënisch. Het bemoeilijkt bacterievorming en -verspreiding.

GROHE SuperSteel is een unieke krasbestendige coating, die niet te onderscheiden is van roestvrij staal. SuperSteel wordt net zoals de chroomlaag in de laatste fase van het productieproces aangebracht op een messing kraanlichaam. Omdat het hier enkel om de afwerking gaat, hebben GROHE keukenkranen in SuperSteel een zeer interessant prijskaartje.

Waar moet je op letten?
Let er op dat de kraan een solide metalen kraanlichaam (messing of roestvrij staal) heeft, keramische schijven en een goede chroomlaag. Een degelijke kraan gaat een leven mee, dus kies je best een tijdloos model. Goedkoop is duurkoop, want hoogstwaarschijnlijk heb je sneller een nieuwe kraan nodig. Als je een klein budget hebt, probeer dan op andere dingen te besparen. En kies een kraan met garantie - dit laat zien dat de fabrikant zeker is over zijn product.

Minta keukenmengkraan - in SuperSteel

Gerelateerde producten

K7

GROHE Minta | Keukenkraan