Vind Showrooms
Showrooms
  • Showrooms
  • Sensia Arena testcenter
  • Testlocatie GROHE Red
  • Testlocatie GROHE Blue
  • Installateur

Mijn portfolio

Je hebt nog geen producten toegevoegd aan je portfolio

Als je producten hebt toegevoegd aan je portfolio, kun je ze hier direct printen, via e-mail versturen of downloaden.

0 Product(en)
Download
Alles verwijderen

Dit product zit al in uw catalogus.

GROHE Sense Guard Smart water controller

22500LN0 - GROHE Sense Guard Smart water controller
22500LN0 - GROHE Sense Guard Smart water controller
22500LN0 - GROHE Sense Guard Smart water controller
  • wit
Artikelnummer 22500LN0
EAN 4005176412042
499,00 € Catalogusprijs incl. 21% BTW

Productomschrijving

GROHE Sense Guard: De slimme waterbesturing

Welkom bij GROHE Sense Guard - het innovatieve slimme waterregelsysteem dat je leven verandert. Het in Duitsland vervaardigde apparaat houdt het stromen, druk en temperatuur van het water in de leidingen 24/7 in de gaten. Een blik op je smartphone is genoeg om helemaal op de hoogte te zijn. De Aquablock-functie schakelt het water automatisch uit als er een leiding barst*. Zelfs minuscule lekken** - die lange tijd onopgemerkt kunnen blijven en tot blijvende schade kunnen leiden - worden opgespoord. Dat betekent totale gemoedsrust, zelfs wanneer je niet thuis bent of op vakantie bent! De slimme Aqua IQ-functie leert je patronen van waterverbruik herkennen en spoort veranderingen daarin op*** en AquaTrack geeft je uitgebreide inzage in je huishoudelijk gebruik. Het risico van vorstschade wordt verminderd, omdat GROHE Sense Guard ook de temperatuur van het water beoordeelt en je waarschuwt als het bevriest. Als er echter een stroomstoring is, zal het systeem het water niet onnodig afsluiten en als de WLAN uitvalt, werkt het nog steeds perfect. De GROHE Ondus-app vormt de centrale hub van het systeem. Het duurt maar een paar seconden om te downloaden en geeft je directe controle, zodat je inzage hebt in jouw watervoorziening, je instellingen kunt aanpassen en ook het water handmatig kunt uitschakelen. En met de Nest® Thuis/Afwezig-functie, zal GROHE Sense Guard je watertoevoer zelfs automatisch uitschakelen wanneer je het huis verlaat en weer aanzetten wanneer je terugkomt. Voor een gekwalificeerde installateur is de montage van GROHE Sense Guard een eenvoudige klus met behulp van de wandmontageset (22501000). Het duurt slechts ongeveer een uur. De GROHE Sense Guard – voorkomt lekkages en beperkt waterschade tot een minimum. * GROHE definieert een leidingbreuk als een volledig gat of scheur in het stroomafwaartse leidingsysteem met een onbedoelde vrijzetting van water als resultaat bij bijna het maximale debiet. De breuk-detectie van leidingen is afhankelijk van het algemene watergebruiksprofiel, zodat het tijdsverloop tot afsluiten aanzienlijk kan variëren. Tijdens de vertraging kan water ontsnappen. Bereik een hogere detectiesnelheid door de installatie te combineren met GROHE Sense op risicovolle plekken.** Er wordt eens per 24 uur een microlektest uitgevoerd. Leidingbuismateriaal, volume en andere kenmerken van het leidingsysteem kunnen van invloed zijn op het resultaat. Microlekdetectie wordt in de meeste gevallen beperkt tot het koudwatersysteem. Combineer met GROHE Sense om de mogelijke toename van de luchtvochtigheid over de loop van de tijd te volgen.*** Detectiesnelheid hangt af van het profiel van het watergebruik van het huis. Bereik een hogere detectiesnelheid door de installatie te combineren met GROHE Sense op risicovolle plekken.

Product Highlights

Spoort leidingbreuken op, sluit automatisch het water uit en brengt je op de hoogte*

GROHE Sense Guard spoort een leidingbreuk op en sluit automatisch het water af om te voorkomen dat er in je huis een lekkage ontstaat. Het geeft je een seintje met een rood knipperend licht en een alarmerend geluid. Zelfs als de Wireless LAN verbinding het begeeft zal het AquaIQ algoritme ervoor zorgen dat het onafhankelijk hiervan blijft werken.

Water wordt afgesloten met de hand of automatisch als zich een leidingbreuk voordoet*

Denk eens aan het ergste dat kan gebeuren wanneer je met vakantie bent: een leidingbreuk, de kelder staat onder water, schimmel ontstaat op de muren, de meubelen raken beschadigd en... stop hier maar! Met GROHE Sense Guard sluit AquaBlock op het moment dat er iets gebeurt de boel af, sluit deze het water af en maakt die de dag weer goed – en daarbij meteen de vakantie!

Spoort zelfs de kleinste lekkages op en brengt je daarvan op de hoogte.

Lekkende leidingen – samen met lekkende kranen, douches en toiletten- zorgen voor 28% van alle waterschade! De kleinste lekkages kunnen jarenlang onopgemerkt blijven, waarbij het vocht wel in de wanden en vloeren wordt opgenomen wat voor meer schade kan zorgen. GROHE Sense Guard spoort allerlei soorten microlekkages op en geeft je een seintje zodat je actie kan ondernemen.

Zorgt ervoor dat al je alerts en acties overeen komen met het verbruik van je huishouden

Het zelflerende algoritme zorgt ervoor dat alle meldingen en acties perfect zijn afgestemd op jouw huishoudelijke verbruik. Het ontdekt vroegtijdig anomalieën en informeert je over alle ongewone waterconsumptie***.

Detecteert of instromend water kan bevriezen en stelt je meteen op de hoogte

Een bevroren leiding kan gedurende langere perioden van vorst optreden, vooral in gebieden die niet vaak worden gecontroleerd, zoals in de kelder of je vakantiehuisje. GROHE Sense Guard detecteert de watertemperatuur wanneer deze je leidingwerk binnen zal komen en geeft je een waarschuwing als er een risico is van bevroren water.

Houdt je waterverbruik accuraat bij

Met GROHE Sense Guard en de GROHE Ondus-app kan je jouw waterverbruik op afstand volgen - dagelijks, wekelijks of maandelijks - en je waterrekeningen in de hand houden.

GROHE werkt in combinatie met Nest® om je een nog zekerder gevoel te geven

Voor een nog hoger niveau van waterbeveiliging werkt GROHE Sense Guard in combinatie met Nest®. Wanneer je van huis vertrekt, kan de GROHE Sense Guard het water automatisch uitschakelen, hetzij onmiddellijk, hetzij met een vertraging (bijvoorbeeld als je de wasmachine aan laat staan). En wanneer je thuiskomt, wordt de watertoevoer automatisch weer ingeschakeld.

Mobiele apparaat app om verbonden GROHE-producten te beheren

Een gebruikersvriendelijk app die je volledige controle geeft over al je verbonden GROHE-producten geeft. Met behulp van intelligente cloud-gebaseerde technologie garandeert de GROHE ONDUS App voor iOS en Android maximaal waterplezier en veiligheid.