Veilig douchen voor alle generaties

Steeds meer doucheruimtes worden “obstakelvrij” gemaakt. Niet alleen in ziekenhuizen, verpleeghuizen en seniorenwoningen, maar ook in particuliere woningen worden drempels en obstakels steeds vaker vermeden. Gelijkvloerse douches die gemakkelijk te bereiken zijn worden in veel plaatsen een norm en bieden een groter comfort voor de gebruiker.

Genieten zonder belemmeringen

Hetzelfde geldt voor douchekranen. De simpele en intuïtive bediening van een douche wordt meestal als vanzelfsprekend gezien bij het plannen van een badkamer. Derhalve worden de specifieke behoeften van verschillende gebruikersgroepen vaak onvoldoende beschouwd. Voor ouderen in het bijzonder, is het van belang dat ze niet na hoeven te denken over de bediening van de douche, maar dat het als vanzelf gaat.

In dit verband moet er rekening worden gehouden met belangrijke voorzorgsmaatregelen, bijvoorbeeld anti-slip oppervlaktes en de correcte bediening van kranen en douches. Gezondheidsrisico’s die resulteren uit brandwonden maar ook uit onopzettelijke foutieve bediening moeten zoveel mogelijk vermeden worden. Een plotselinge verandering van de water temperatuur is altijd onaangenaam, ongeacht of het wordt veroorzaakt door foutieve bediening of door een drukverandering in de watertoevoer. Vooral ouderen, die meestal meer tijd nodig hebben om te reageren, kunnen een schok krijgen en hun evenwicht verliezen, wat een groot gevaar is voor de gezondheid. Kleine kinderen die niet bekend zijn met de waterbeheersing en erg gevoelig zijn voor extreme temperaturen moeten net zo goed beschermd worden.

Dit betekent dat de de behoeften en eisen van mensen van verschillende generaties die samenwonen, moeten worden samengebracht, om zo de veiligheid en het comfort voor iedereen te garanderen. GROHE heeft veel aandacht besteed aan deze kwesties en verwerkt haar bevindingen in het ontwerp van de producten om maximaal plezier voor iedereen op de lange termijn te waarborgen. Zo zijn bijvoorbeeld de douchethermostaten uitgerust met goed leesbare schalen voor temperatuur en watervolume, zodat bijvoorbeeld slecht zicht geen handicap wordt. Mensen langer thuis laten wonen terwijl ze profiteren van de laatste technologie die voldoet aan hun behoeften en eisen op elk moment, dat is één van de belangrijkste doelstellingen van ons productontwikkelingsproces. Deze ontwikkeling vraagt om de werking van een apparaat dat de “natuurlijke logica” volgt, bijvoorbeeld de richting waar een knop naartoe gedraaid wordt. Dit werd in uitgebreide testen bestudeerd en in de praktijk gebracht in onze producten.

Kies een thermostaatkraan voor een veilige douche

Thermostaatkranen van GROHE worden speciaal aanbevolen als het gaat om het waarborgen van de bescherming tegen verbranding, omdat ze de potentiële drukschommelingen in de watertoever automatsich neutraliseren in een fractie van een seconde.

De GROHE TurboStat® technologie zorgt ervoor de de temperatuur te allen tijde constant blijft. Als de koudwatertoevoer onderbroken wordt, stoppen onze thermostaten onmiddelijke met de waterstroom. Dit beschermt de gebruiker grootendeels tegen verwondingen door heet water uit de hoofd-, hand- of zijdouches.

De GROHE CoolTouch® technologie is een speciaal voordeel van onze producten. Om gebruikers te beschermen tegen verbranding, beschermt GROHE CoolTouch® de buitenkant van de kranen, de blootgestelde leidingen en handdouches tegen de warm water kanalen binnenin.

Want to know more about our Thermostats?

Soepele kraanbediening

Het ontwerpen voor alle generaties wordt ook weerspiegeld in de GROHE SilkMove® technologie, die de precieze werking van eengreepsmengkranen vergemakkelijkt. De lange glijstangen zijn een andere illustratie van deze denkrichting, omdat ze er voor zorgen dat de handdouche op precies de juiste positie vastgesteld kan worden, ongeacht de lengte van het kind of de volwassene die het gebruikt.

Dit zijn slechts enkele voorbeelden van ideeën die GROHE helpen om haar producten gebruiksvriendelijk te maken voor elke generatie.

Aanbevolen productseries

Grohtherm 3000 Cosmopolitan

Rainshower Cosmopolitan

Grohe.be maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak te vergroten. Door onze website te gebruiken ga je hiermee akkoord. Meer informatie