Zie hoe je een keukenkraan met uittrekbare handdouche installeert

Volg de stapsgewijze installatie-instructie om jouw nieuwe GROHE product eenvoudig te installeren.

VOORBEREIDING

1 - Spoel voor installatie de waterleidingen goed door om vervuiling zoals bijvoorbeeld zand te verwijderen. Zo voorkom je beschadiging van de kraan.

2 - Voordat je je oude kraan demonteert, stel je de warm- en koudwatertoevoer vast en sluit je daarna de watertoevoer af.

3 - Zorg dat je de onderdelen en het gereedschap bij de hand hebt.

HET BOVENSTE GEDEELTE VAN DE KRAAN INSTALLEREN

1 - Neem de kraan en de waterdichte dichting. Schuif de waterdichte dichting over de flexibele slangen richting de kraan.

GROHE Magazine

2 - Zorg dat de waterdichte dichting goed in de sleuf zit aan de onderzijde van de kraan en hou de dichting goed op zijn plaats.

3 - Steek de slangen in het gat van het aanrecht.

4 - Plaats de kraan zo dat de waterdichte dichting in contact komt met het aanrecht. Hou de kraan in deze positie.

5 - Steek de uittrekbare slang door de hoge uitloop van de kraan.

6 - Steek de uittrekbare slang door het kraanhuis en druk vervolgens de hoge uitloop in het kraanhuis.

7 - Gebruik de slangen om de kraan stevig vast te houden totdat deze is bevestigd.

HET ONDERSTE GEDEELTE VAN DE KRAAN INSTALLEREN

1 - Neem de stabilisatieplaat en de rubberen ring. Steek de flexibele slangen er doorheen en schuif de stabilisatieplaat en rubberen ring tot aan de onderzijde van de kraan. Neem het montageplaatje en schuif deze over het draadeind. Tenslotte draai je de moer handvast aan.

2 - Laat de kraan los en controleer de positie. Pas aan indien nodig.

3 - Houd de kraan vast en gebruik een 17 mm steeksleutel om de moer vast te draaien, zonder al te veel kracht te zetten.

4 - Schuif de achtvormige kunststof ring over de uittrekbare slang richting de onderzijde van de kraan.

5 - Schuif de veer over de uittrekbare slang. Zorg hierbij dat het zwarte plastic ronde plaatje ook aan beide uiteinden van de veer zit.

6 - Schuif het uiteinde van de uittrekbare slang door het tweede gat van de achtvormige kunststof ring.

7 - Hou de veer en de achtvormige kunststof ring vast en schroef de snelkoppeling vast aan de uittrekbare slang.

8 - Trek de huls van de snelkoppeling naar beneden en druk de snelkoppeling vast aan het draadeinde. Trek aan de snelkoppeling om te controleren of deze goed vast zit.

OPENEN WATERTOEVOER

1 - Zorg ervoor dat de afdichtingen aanwezig zijn in de slangen. Zo niet, plaats een fiber of rubberen afdichting. Schroef de linkerslang op de warmwaterleiding en de rechterslang op de koudwaterleiding. Draai vast met een 19 mm steeksleutel. Zorg ervoor dat de slangen niet zijn gedraaid of geknikt.

2 - Zorg ervoor dat de slang van de uittrekbare douche zich vrij kan bewegen en niet wordt belemmerd door obstakels. Open de watertoevoer naar de keukenkraan. Zorg ervoor dat alles waterdicht is.

3 - Controleer of de kraan goed werkt.

Gefeliciteerd, je bent klaar met het installeren van je nieuwe GROHE kraan. Bekijk onze andere installatievideo's en ontdek alle GROHE producten op grohe.be.

Grohe.be maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak te vergroten. Door onze website te gebruiken ga je hiermee akkoord. Meer informatie